اخراج دیپلمات های سه کشور اروپایی از روسیه
به گزارش وبلاگ علیکایی، روسیه در واکنشی تند، دستور اخراج دیپلمات های آلمان، لهستان و سوئد را به اتهام مداخله در امور این کشور صادر کرد.به گزارش فایننشال تایمز، روسیه دلیل این اقدام را شرکت این افراد در تظاهراتی در حمایت از الکسی ناوالنی مطرح نمود؛
با ما سفر کنید و با ارزان تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
در پی صدور دستور اخراج این دیپلمات ها جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از پنجشنبه برای مذاکره با مقامات روس درباره مسایل فیمابین و بویژه مسأله الکسی ناوالنی در مسکو بسر می برد، با ابراز نگرانی از شرایط موجود تأکید کرد، از برنامه روسیه برای اخراج این دیپلمات ها واقعاً ناراحت شده است. او که در میانه مذاکرات با روس ها متوجه اخراج دیپلمات های سه کشور اروپایی از روسیه شده بود، همچنین اعلام داشت: طبق کنوانسیون های بین المللی دیپلمات ها در مواقع اعتراض ها می توانند از نزدیک این حوادث را دنبال نمایند.
واکنش 3 کشور به تصمیم روسیه
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که دیپلمات های کشورش شامل دستور اخراج صادر شده از سوی کرملین هستند، در واکنش به این رویداد اقدام روسیه را غیر موجه خواند. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم که کشورش طی سال های اخیر شاهد اعتراض های زیادی بوده است، این اقدام را محکوم کرد و مدعی شد: با تنش های سیاسی نباید این گونه برخورد کرد. وزارت خارجه لهستان نیز با احضار سفیر روسیه، از مسکو خواست دستور صادر شده را لغو کند. لهستان همچنین با اشاره به اینکه این دست اقدامات باعث تشدید بحران در روابط دو کشور می گردد، با تهدید ضمنی روسیه تاکید نمود: در غیر این صورت لهستان حق اقداماتی واکنشی را برای خود محفوظ می داند. اعتراض های مقامات ارشد سه کشوری که روسیه قصد اخراج دیپلمات های آنان را دارد، در حالی است که وزارت خارجه روسیه، این اعتراض ها را نادرست می د اند و تأکید نموده که ادعای مشارکت دیپلمات ها در اعتراض ها با توجه به شرایط دیپلماتیک آن ها غیر قابل قبول و نادرست است.
سفری سهل و ممتنع
این اخراج ها باعث شد، نخستین سفر یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به روسیه از سال 2017 به این سو تبدیل به سفری سخت گردد و مذاکرات آنگونه که اتحادیه اروپا می خواست، پیش نرود. با این حال بورل کوشش کرد بخشی از اهداف سفر خود را که ایجاد فضایی آشتی جویانه بین اتحادیه اروپا و روسیه بود، برآورده سازد. او در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه داشت، از اتحادیه اروپا خواست، واکسن روسی کووید 19 راکه موفقیت های محسوسی داشته است، تأیید کند. او گفت: تأیید واکسن اسپوتنیک 5 روسیه برای همه مردم دنیا خوب است، زیرا تأیید این واکسن به معنای آن است که دنیا دارای ابزار های بیشتری برای مبارزه با کرونا است. او همچنین ابراز امیدواری کرد، آژانس دارویی اروپا بتو اند از این واکسن برای استفاده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا استفاده کند، بویژه که اروپا در شرایط حاضر دچار بحرانی جدی در زمینه مبارزه با کرونا است و واکسن کافی برای پیشگیری از این بیماری ندارد، البته پیش از آنکه بورل، چنین درخواستی را از اتحادیه اروپا داشته باشد، مجارستان واکسن اسپوتنیک 5 را تأیید نموده بود. در حال حاضر کمیسیون اروپا تحت فشارهای زیادی از سوی مردم قاره سبز روبرو است، زیرا اتحادیه اروپا در زمینه فراوری و توزیع واکسن کرونا بسیار عقب تر از سایر قدرت های دنیای است و واکسن اسپوتنیک 5 که تحقیقات جدید نشان می دهد دارای اثر گذاری 91.6 درصدی است، می تو اند این ضعف اروپا را جبران کند، هرچند که دریافت واکسن های روسی به معنای آن است که روسیه به جز نفت و گاز می تو اند صاحب ابزار فشار دیگری بر اروپا گردد، شاید از همین رو بود که سفر بورل به مسکو مخالفانی در اروپا داشت. اغلب کشورهایی که در نزدیکی مرزهای روسیه هستند، مخالف این سفر بودند؛ در حالی که بعضی کشورهای عضو اتحادیه روپا معتقدند فضای موجود بین دو طرف تنها باعث آسیب های جدی به هر دو سوی قضیه می گردد و داشتن روابط دوجانبه عادی بهتر از داشتن روابط خصمانه با همسایه قدرتمند است. همین مسأله نشان دهنده اختلافات موجود در اروپا بر سر ادامه روابط با روسیه است.
منبع: ایران آنلاین