خبرنگاران جنگ توزیع واکسن در اروپا و ناکامی اجلاس داووس

به گزارش وبلاگ علیکایی، لندن - خبرنگاران - اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد روز آدینه پس از یک هفته بحث و آنالیز بین سران کشورها برای تقویت همکاری های بین المللی و همه جانبه در راستای مقابله با همه گیری کرونا، در حالی پایان یافت که جنگ تازه ای در مورد توزیع واکسن در قاره سبز شکل گرفته است.

خبرنگاران جنگ توزیع واکسن در اروپا و ناکامی اجلاس داووس

با ما سفر کنید و با قیمت روز تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

به گزارش خبرنگاران، اتحادیه اروپا در پی تشدید کشمکش ها با شرکت انگلیسی- سوئدی فراوری واکسن آسترازنکا و استنکاف انگلیس برای تقسیم بخشی از ذخایر واکسن این شرکت به اروپا، صادرات واکسن به خارج از این بلوک را محدود نموده است.

استلا کریاکیدس کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا امروز در نشست توجیهی با خبرنگاران بیان داشت؛ چالش هایی که امروز با آن روبرو هستیم چاره ای برای ما باقی نگذاشت تا صادرات واکسن از اروپا را محدود کنیم.

وی اضافه نمود: تدابیر جدید که از روز شنبه به اجرا گذاشته می گردد اجرای برنامه واکسیناسیون کرونا در اروپا را تضمین می نماید.

اتحادیه اروپا با پرداخت 336 میلیون یورو 400 میلیون دوز واکسن کرونا از شرکت آسترازنکا خریداری نموده است. این درحالی است که آسترازنکا هفته گذشته با اشاره به کاهش میزان فراوری در کارخانه بلژیک، خاطرنشان کرد که نخستین محموله واکسن متعلق به این شرکت کمتر از میزان پیش بینی شده خواهد بود.

اتحادیه اروپا با گوشه چشمی به سهم واکسن های انگلیس اصرار دارد که آسترازنکا کمبود ناشی از مسائل کارخانه بلژیک را تامین کند. اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا در گفت وگویی با یک شبکه رادیویی آلمانی خاطر نشان کرد که بندهای قرارداد به روشنی الماس واضح است و آسترازنکا وعده داده که هیچ تعهد دیگری مانع اجرای قرارداد نخواهد شد.

این شرکت داروسازی استدلال می نماید که اولویت تحویل محموله های واکسن با انگلیس است که زودتر از اتحادیه اروپا ثبت سفارش نموده است. اما رئیس کمیسیون اروپا با انتشار بخش هایی از این قرارداد، استدلال یادشده را رد و تصریح نموده که آسترازنکا به لحاظ قانونی وظیفه دارد تا از ظرفیت تمام کارخانه هایش برای اجرای تعهداتش استفاده کند.

بعضی کارشناسان حق را به آسترازنکا و بعضی به اتحادیه اروپا می دهند اما آنچه در بستر این دعوای تجاری بیش از پیش خودنمایی می نماید عدم توجه به ارزش های اخلاقی و انسانی و جان هزاران نفری است که تا روشن شدن تکلیف این دعوا قرار است قربانی گردد.

این در حالیست که سران و مقام های بلند پایه کشورها، فعالان اقتصادی و مدیران شرکت های تجاری از ابتدای هفته جاری در سایه شعار یک سال حیاتی برای ترمیم اعتماد در چارچوب اجلاس مجمع جهانی اقتصاد بر لزوم همکاری های همه جانبه برای عبور از بحران کرونا تاکید کردند.

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به عنوان اولین سخنران اجلاس سال جاری که به صورت مجازی برگزار گردید هشدار داد که جهان با یکی از بدترین دوره های رکود اقتصادی بعد از سرانجام جنگ جهانی دوم روبروست و این برای اولین بار در طول تاریخ است که فعالان تجاری در یک زمان متضرر شده اند.

وی با بیان اینکه زنجیره تجارت، صنعت و سرمایه گذاری جهانی افول نموده و به رغم بسته های محرک اقتصادی، اقتصاد جهان متزلزل و دورنمای مبهم است، اتخاذ یک رویکرد هماهنگ از سوی جامعه جهانی را لازمه خروج از این بحران توصیف کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در سخنانی همه گیری کرونا و تغییرات آب و هوایی را دو چالش عظیم قرن معاصر دانست و با اذعان به وجود نابرابری دسترسی به واکسن بین کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، خواستار توزیع سریع و گسترده واکسن کرونا در جهان شد.

آنتونیو گوترش بیان داشت: اگر یک کلمه وجود دارد که مشخصه جهانی امروز باشد، آن شکنندگی است. ما آن را در اثرات اضطراری کووید-19 مشاهده می کنیم. بیش از 2 میلیون نفر جان خود را از دست داده اند و ما در قرن اخیر در بدترین بحران اقتصادی قرار داریم. ما این را در نابرابری ها در میان مردم و کشورهایی می بینیم که به شدت توسط همه گیری برجسته شده است.

وی اضافه نمود: با بیان اینکه دولت ها، سازمان های بین المللی، بخش خصوصی و جامعه مدنی احتیاج به همکاری دارند یاد آور شد که بارها خواستار چند جانبه گرایی نیرومند، فراگیر و شبکه ای شده است.

واکسیناسیون حق همه است

صدراعظم آلمان نیز در نشست مجمع جهانی اقتصاد از طرح سازمان جهانی بهداشت برای مشخص سهمیه واکسن در جهان (کوواکس) استقبال کرد و گفت: موضوع بر سر تقسیم عادلانه واکسن است نه پول.

آنگلا مرگل اضافه نمود: هر کاری بتوانیم خواهیم کرد تا توزیع واکسن سرعت بیشتری یابد. او پرسش محوری را این دانست که واکسن به دست چه کسانی خواهد رسید، از چه نوع خواهد بود و زمان تزریق آن کی خواهد بود.

صدراعظم آلمان ساخت واکسن های مختلف در یک سال پس از همه گیری کرونا را امیدوارکننده خواند اما اذعان کرد که میزان فراوری جوابگوی احتیاجها نیست. مرکل در عین حال گفت که راه مقابله با همه گیری، واکسن است ولو این راه طولانی و سخت باشد.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز در اظهار نظری مشابهی بیان کرد که همه گیری کرونا جوامع بین المللی را متحول و ضرورت همکاری های بهداشت برای مقابله با این بحران را برجسته نموده است.

وی اضافه نمود که اقتصاد فردا به همگرایی انسان ها گره خورده و هرچند نظام سرمایه داری سطح زندگی بسیاری از مردم را بهتر کرد اما باعث گسترش نابرابری و فقر شده است.

تهدید جهانی ناشی از توزیع ناعدلانه واکسن کرونا

رئیس جمهوری روسیه هم در این نشست توضیح داد که باید به صورت مشترک در سطح جهانی با ویروس همه گیر کرونا مبارزه گردد.

به گفته ولادیمیر پوتین، شرایط کنونی در سطح جهانی که بر اثر شیوع همه گیر ویروس کرونا بوجود آمده چالش جدی برای بسیاری از کشورها شده است و در شرایط مسائل اقتصادی و اجتماعی، عوام فریبی (پوپولیسم) در بین سیاستمداران کشورها نیز افزایش یافته است.

وی هشدار داد که عدم دسترسی به واکسن کرونا در بعضی کشورها می تواند به تهدید مشترک جهانی تبدیل گردد.

شیوع کرونا تا به امروز جان بیش از دو میلیون و 200 هزار نفر را در جهان گرفته و شناسایی گونه های مسری و مرگبارتر این ویروس باعث نگرانی دانشمندان جهان شده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 1175

به "خبرنگاران جنگ توزیع واکسن در اروپا و ناکامی اجلاس داووس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران جنگ توزیع واکسن در اروپا و ناکامی اجلاس داووس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید