طرز تهیه پودینگ وانیلی با این 15 نکته طلایی مثل کافی شاپ میشه!

به گزارش وبلاگ علیکایی، روز 1 خرداد مصادف با 22 می میلادی روز جهانی پودینگ وانیلی است. بد نیست بدانید پودینگ وانیلی مثل سایر انواع پودینگ جزو دسرهایی است که بعد از پختن باید سرد شده تا قابل سرو گردد و به همین علت به عنوان یک خنک بسیار محبوب است. در این مقاله از در ما طرز تهیه پودینگ وانیلی به روش های مختلف و رازهای خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پودینگ وانیلی با این 15 نکته طلایی مثل کافی شاپ میشه!

طرز تهیه پودینگ وانیلی در یک نگاه

برای درست کردن پودینگ وانیلی ساده، زرده تخم مرغ را با وانیل و نصف شکر بزنید تا حالت کرمی و پوک پیدا کند. سفیده ها را هم با همزن بزنید تا فرم بگیرد. در آخر هر دو را با هم ترکیب نموده و بزنید تا یکدست گردد. شیر، بقیه شکر، نشاسته و آرد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.

سپس کمی از این مخلوط شیری را با مایه تخم مرغی رقیق گردد. این مایه را هم در شیر بریزید و هم بزنید. همه مواد را روی حرارت ملایم بگذارید تا به مرور غلیظ گردد. در این مدت، مایه پودینگ را هم بزنید تا یکدست گردد. در آخر، کره را هم اضافه کنید. وقتی پودینگ وانیلی آماده شد، آن را در قالب چرب شده بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه پودینگ وانیلی را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه پودینگ وانیلی ساده

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شیر (سرد باشد)2 و 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید2 قاشق غذاخوری سرپر
نشاسته ذرت1 قاشق غذاخوری سرپر
کره2 و نیم قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
وانیلنوک قاشق چای خوری
انواع مغز آجیل یا برش میوه تازهبرای تزیین پودینگ وانیلی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پودینگ وانیلی: 15 دقیقه

مدت زمان آماده شدن پودینگ وانیلی: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه پودینگ وانیلی ساده

پودینگ وانیلی، به عنوان ساده ترین و محبوب ترین انواع پودینگ شناخته می گردد. این پودینگ به خاطر بافت نرم و کرمی، برای تزیین روی دسرهای دیگر هم کاربرد دارد. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه پودینگ وانیلی را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه پودینگ وانیلی را آماده کنید

در ابتدا برای طرز تهیه پودینگ ساده با وانیل، تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را جدا کنید. زرده را در یک کاسه و سفیده را در کاسه ای دیگر بریزید. به زرده تخم مرغ، وانیل را اضافه کنید و با همزن به مدت 2 دقیقه با همزن برقی بزنید تا بوی زهم آن گرفته گردد.

در صورت تمایل می توانید تخم مرغ و وانیل را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ را بزنید

سپس نصف شکر (1/4 لیوان دسته دار فرانسوی) را به زرده تخم مرغ و وانیل اضافه کنید و دوباره به مدت 2 تا 3 دقیقه بزنید تا رنگ زرده، کرمی و بافت آن پفکی و پوک گردد. این مخلوط را کنار بگذارید. در ادامه، با همزن، سفیده تخم مرغ را با همزن بزنید تا کاملا فرم بگیرد و سفت بگردد. سپس مخلوط زرده را به سفیده اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر هم بزنید.

برای خرید شکر می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: مخلوط شیر را آماده کنید

در این مرحله از درست کردن پودینگ وانیلی ساده، آرد، نشاسته و بقیه شکر (1/4 لیوان فرانسوی دسته دار) را در یک قابلمه بریزید و شیر سرد یا به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید. همزمان، شیر را با این ترکیبات هم بزنید تا گلوله گلوله نگردد. بهتر است 5 دقیقه این مخلوط را به حال خود رها کنید تا آرد و نشاسته کاملا با شیر خیس بخورد.

برای خرید شیر، نشاسته و آرد، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله چهارم: مخلوط شیری را حرارت دهید

در ادامه، به مقدار نصف لیوان ا ز محتویات داخل قابلمه را بردارید و روی مخلوط تخم مرغ زده شده بریزید و هم بزنید تا مخلوط تخم مرغ، رقیق گردد. این مخلوط را هم در قابلمه شیر و نشاسته بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا شیر، از دیواره های قابلمه آغاز به حباب زدن کند. همزمان مخلوط شیر و نشاسته را هم بزنید. اجازه دهید دانه های شکر حل شوند.

مرحله پنجم: کره را اضافه کنید

در مدتی که مایه پودینگ در حال آماده شدن است، آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نشاسته و آرد، طعم خامشان گرفته گردد. وقتی مایه پودینگ آغاز به قوام گرفتن کرد، کره را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا کره به خوبی ذوب گردد. غلظت پودینگ که به مقدار غلظت شد، شعله زیر آن را خاموش کنید.

انواع کره حیوانی و گیاهی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله آخر: پودینگ وانیلی را در ظرف سرو بریزید

اگر می خواهید پودینگ وانیلی تان قالبی گردد، کف و دیواره های قالب یا لیوان های تک نفره را با کمی روغن چرب کنید و پودینگ را در آن بریزید. اجازه دهید پودینگ کمی سرد گردد، سپس قالب را به یخچال منتقل کنید. حدود 2 تا 3 ساعت صبر کنید تا پودینگ وانیلی خودش را بگیرد. سپس روی آن را با مواد دلخواه تزئین و سرو کنید.

طرز تهیه پودینگ وانیلی با ژله

برای درست کردن پودینگ وانیلی ژله ای، مطابق روش و مراحل بالا، پودینگ وانیلی را درست کنید و در قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا نیم بند گردد. سپس یک پاکت ژله (هر ژله ای که خودتان دوست دارید) را با 1 لیوان آب جوش مخلوط نموده و روی حرارت بخار آب بگذارید تا دانه های ژله حل شوند.

ژله که حل شد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. سپس ژله را روی لایه نیم بند شده پودینگ وانیلی بریزید و دوباره در یخچال بگذارید تا سفت گردد.

انواع را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه پودینگ وانیلی فوری بدون تخم مرغ

برای تهیه پودینگ وانیلی سریع و فوری، احتیاجی به استفاده از تخم مرغ نیست. در یک قابلمه، شیر، شکر، نشاسته و آرد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد با هم حل شوند. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید مایه پودینگ خودش را بگیرید و سفت گردد. در آخر، وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید. وقتی پودینگ وانیلی آماده شد، آن را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید.

دستور تهیه پودینگ وانیلی و شکلاتی

اگر می خواهید با یک تیر، دو نشان بزنید و پودینگ وانیلی و شکلاتی را سرو کنید، ابتدا مثل روش اول طرز تهیه پودینگ وانیلی، پودینگ را آماده کنید. سپس بعد از غلیظ شدن پودینگ، نصف پودینگ را جدا نموده و به آن پودر کاکائو (به مقدار 1 قاشق غذاخوری) اضافه کنید و هم بزنید تا طعم شکلاتی بگیرد. پودینگ وانیلی را در قالب یا ظرف بریزید و در یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. سپس پودینگ شکلاتی را روی آن بریزید و در یخچال بگذارید تا پودینگ وانیلی و شکلاتی سفت گردد.

را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه پودینگ وانیلی با بیسکویت

در این روش از تهیه پودینگ وانیلی، پودینگ را مانند روش اول درست کنید. میزانی بیسکویت بدون کرم مثل بیسکویت مادر، پتی بور، اورئو و … را بکوبید. سپس آن را کف قالب بریزید. در ادامه پودینگ وانیلی را روی لایه بیسکویتی بریزید. می توانید روی پودینگ وانیلی هم میزانی بیسکویت خرد شده بریزید. پودینگ وانیلی با بیسکویت را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. سپس آن را سرو کنید.

شما می توانید انواع را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پودینگ وانیلی

  • شیر مورد استفاده در تهیه پودینگ وانیلی باید سرد باشد (ولرم یا داغ نباشد). اگر شیر، داغ باشد، نشاسته و آرد، گلوله می گردد.
  • در زمانی مواد پودینگ را روی حرارت گذاشتید، آن را هم بزنید تا به مرور سفت شده و ته نگیرد یا گلوله گلوله نگردد.
  • پودینگ وانیلی را باید روی حرارت ملایم بپزید تا طعم خام نشاسته و آرد گرفته گردد.
  • برای صاف و لطیف شدن بافت پودینگ، بعد از آماده کردن آن، می توانید پودینگ وانیلی را از صافی رد کنید.
  • برای اینکه پودینگ وانیلی بوی زهم تخم مرغ ندهد، وانیل را با زرده بزنید و سفیده را هم جداگانه بزنید. سپس هر دو را با هم ترکیب نموده و هم بزنید.
  • برای بافت سفت تر و غلیظ تر می توانید در اواخر پخت پودینگ وانیلی، کمی خامه صبحانه در قابلمه بریزید و با مواد هم بزنید تا به صورت یکدست، در مایه پودینگ پخش گردد.
  • پودینگ وانیلی معمولا بدون طعم دهنده و چاشنی های دیگر درست می گردد اما به دلخواه می توانید برای طعم عمیق تر آن، کمی گلاب، هل، دارچین و … اضافه کنید.
  • برای تزیین پودینگ وانیلی می توانید از انواع مغزهای خرد شده، پودر گل خشک خرد شده، شکلات رنده شده، سس شکلات، برش های میوه های تازه دلخواه، پودر دارچین، خامه فرم گرفته، انواع مربا، مارمالاد و … بهره ببرید.

تاریخچه پودینگ

شاید جالب باشد بدانید که واژه پودینگ احتمالاً از واژه فرانسوی بودین (boudin) گرفته شده که ممکن است ریشه در واژه لاتین بوتلوس (botellus) به معنای سوسیس کوچک داشته باشد. در اروپا قرون وسطی، پودینگ به یک غذای پیچیده تر گفته می شد که معمولا شامل گوشت، غلات و ادویه جات بود.

در انگلستان، پودینگ از یک غذای شور به ترکیبی شیرین تغییر کرد و از میان آنها، پودینگ سریع (Hasty Pudding) که از شیر، گندم و شکر تهیه می شدند، محبوب شد. بنابراین پودینگ ها معمولا غذاهای شوری بودند که ماده اصلی شان، گوشت بود و در یک پوشش، مشابه سوسیس قرار داشتند. ولی با گذشت زمان، مفهوم پودینگ هم به مرور تغییر کرد.

پودینگ های سنتی بریتانیایی شامل پودینگ یورکشایر، پودینگ سیاه و پودینگ سوت می شوند. البته در قرن نوزدهم، پودینگ های شیرین رایج تر شدند و انواع متنوع تری از پودینگ مثل پودینگ نانی، پودینگ تافی چسبناک و پودینگ برنجی محبوبیت بیشتری پیدا کردند.

در ایالات متحده هم پودینگ یک دسر شناخته شده و محبوب بود. پودینگ آمریکایی، یک دسر شیرین با پایه شیر است که به کاستارد یا موس شباهت دارد و معمولا با نشاسته ذرت یا ژلاتین غلیظ می گردد. البته تفاوت بین کاستارد اروپایی و پودینگ آمریکایی در دهه 1840 کم رنگ شد؛ وقتی پودر کاستارد به عنوان یک گزینه جایگزین برای غلیظ کننده های مبتنی بر تخم مرغ معرفی گردید.

در نهایت، پودینگ به عنوان یک دسر شناخته شد و انواع مختلفی مثل پودینگ شکلاتی، وانیلی و میوه ای در سراسر دنیا رایج شدند. در بریتانیا، واژه پودینگ به طور کلی برای انواع دسرهای شیرین استفاده می گردد، اما در آمریکا، این دسر تغییرات زیادی داشته و انواع مختلفی مثل پودینگ های بخارپز یا میوه ای نیز معمول هستند.

شاید به خاطر این محبوبیت روز 1 خرداد مصادف با 22 می هر سال به عنوان روز دنیای پودینگ وانیلی در تقویم جای گرفته است. پودینگ وانیلی به خاطر بافت نرم و طعم دلپذیرش، پایه بسیاری از دسرهای دیگر نیز محسوب می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن پودینگ وانیلی

برای طرز تهیه پودینگ وانیلی قالبی چه کنیم؟

برای قالبی شدن پودینگ وانیلی، 1 قاشق چای خوری ژلاتین را با 1/4 لیوان آب حل نموده و (روی بخار آب بگیرید تا حل گردد). سپس در اواخر پخت پودینگ، به آن اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. قالب هایی که می خواهید پودینگ را در آن بریزید، چرب کنید و پودینگ را در آن بریزید و در یخچال به مدت 2 تا 3 ساعت بگذارید.

چرا پودینگ وانیلی شل می گردد؟

1- علت شل شدن پودینگ می تواند به رعایت نکردن نسبت شیر، آرد و نشاسته برگردد؛

2- اگر پودینگ را با سرعت زیاد هم بزنید، شل می گردد؛

3- پودینگ را باید حداقل 15 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ گردد؛

4- پودینگ بعد از سرد شدن، بافت سفت تری می گیرد.

چرا پودینگ آب می اندازد؟

1- پودینگ را باید روی حرارت ملایم بپزید تا آب اضافی شیر، به خوبی بخار شده و غلیظ گردد.

2- پودینگ وانیلی را قبل از اینکه در یخچال بگذارید، اجازه دهید در دمای محیط، کمی سرد گردد. سپس در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. در صورتی که پودینگ داغ را در یخچال قرار دهید، آب می اندازد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 30 اردیبهشت 1404 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 2160

به "طرز تهیه پودینگ وانیلی با این 15 نکته طلایی مثل کافی شاپ میشه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پودینگ وانیلی با این 15 نکته طلایی مثل کافی شاپ میشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید