طرز تهیه خورشت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده
به گزارش وبلاگ علیکایی، خورشت قورمه سبزی یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد. در طرز تهیه قورمه سبزی ، ابتدا پیاز را در روغن سرخ نموده و سپس گوشت و زردچوبه را به آن اضافه کنید. لوبیا را 15 دقیقه در آب بجوشانید و داخل قابلمه گوشت بریزید. سبزی قورمه را به صورت ریز خرد نموده و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد. سبزی سرخ شده و نمک و فلفل را نیز به خورشت اضافه کنید. لیمو عمانی سوراخ شده را چند ساعت در آب جوش قرار دهید و سپس داخل قابلمه بیندازید. حالا اجازه دهید تا خورشت به آرامی پخته و جا بیفتد.
از محبوب ترین انواع خورش قورمه سبزی در منطقه ها مختلف ایران می توان به خورشت قورمه سبزی تهرانی، گیلانی، جنوبی و ترکی یا تبریزی اشاره نمود. اگر شما هم این خورشت را دوست دارید، پیشنهاد می کنیم این طرز تهیه قرمه سبزی را تا خاتمه مطالعه کنید.
قورمه سبزی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی
شما باید طرز تهیه انواع قورمه سبزی با گوشت و مرغ را بلد باشید، زیرا این خورش یک غذای عالی برای سرو در وعده ناهار یا شام است و می توانید آن را برای مجالس و میهمانی های خود نیز تهیه کنید. قورمه سبزی رستورانی و مجلسی را با گوشت گوسفندی درست می نمایند که طعم فوق العاده ای دارد. در ادامه نحوه درست کردن این خورش با گوشت آمده است:
مواد اولیه مورد احتیاج برای طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی
برای اینکه بتوانید دستور پخت قورمه سبزی را به درستی دنبال کنید و یک قورمه سبزی جا افتاده داشته باشید، به مواد اولیه معرفی شده در جدول زیر احتیاج دارید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، می توانید برای 4 نفر خورشت قورمه سبزی مجلسی تهیه کنید. در صورتی که تعداد اعضای خانواده یا مهمانان شما بیشتر یا کمتر است، باید مواد را به اندازه متناسب آن، تغییر دهید.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
لوبیا قرمز | 200 گرم |
سبزی خورشتی | 500 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
برترین گوشت برای قورمه سبزی
قورمه سبزی به عنوان یکی از محبوب ترین و اصیل ترین خورشت های ایرانی، برای اینکه به آن بافت لعاب دار و طعم فوق العاده اش برسد، احتیاجمند مواد اولیه مناسب است. فارغ از سبزی، یک قرمه سبزی بی نقص و به غایت خوشمزه، احتیاجمند گوشت با کیفیت بالا و مناسب یعنی، گوشت ران، سردست یا ماهیچه گوسفندی است؛ چرا که این نوع گوشت دارای چربی متعادلی بوده و بعلاوه در طول پخت آرام، به خوبی نرم و لذیذ می گردد. البته، بعضی افراد از گوشت گوساله نیز برای درست کردن قرمه سبزی استفاده نموده و بعضا آب قلم گوسفندی را برای طعم بهتر به خورشت اضافه می نمایند. در هر صورت، این نکته را به خاطر بسپارید که گوشت گوسفندی به علت طعم قوی تر، گزینه بهتری برای تهیه قورمه سبزی است.
اندازه لوبیا قرمز برای قورمه سبزی
در خورشت قورمه سبزی، لوبیا قرمز در کنار گوشت مناسب برای قورمه سبزی، نقش مهمی در غلظت و طعم نهایی خورش دارد. در تهیه قورمه سبزی به طور معمول برای هر نفر به اندازه 2 تا 3 قاشق غذاخوری یا 30 تا 45 گرم لوبیا قرمز احتیاج است. به همین ترتیب، برای تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر، شما به چیزی در حدود 100 گرم لوبیا قرمز احتیاج دارید.
از آنجا که طبخ این غذای خوشمزه معمولا برای میهمانی ها و در تعداد بالا بسیار رایج است، این مورد را هم بدانید که برای تهیه قورمه سبزی برای 10 نفر، حدود 250 گرم لوبیا قرمز کافی است. گفتنی است، با اینکه تمامی این اندازهها بسته به ذائقه افراد می تواند بیشتر یا کمتر گردد، اما غالبا حجم لوبیا قرمز در قورمه سبزی نباید بیشتر از یک سوم حجم گوشت در غذا باشد؛ اگر این تناسب را رعایت کنید، بافت قورمه سبزی لعاب دار و غلیظ شده و طعم و مزه اصلی آن حفظ می گردد.
دستور پخت قورمه سبزی با گوشت
در طرز تهیه قورمه سبزی نذری و مجلسی ، مراحل زیر را انجام دهید:
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/08/03.Ghorme-Sabzi.mp3- مرحله اول: برای تهیه قورمه سبزی از از شب قبل لوبیا را در یک کاسه آب خیس نموده و دو تا سه مرتبه آب آن را عوض کنید تا هم نفخ لوبیا گرفته شده و هم سریع تر پخته گردد. دقت کنید که لوبیا باید از جنس مرغوب باشد، در غیر این صورت حتی در صورت خیساندن در آب، ممکن است که لوبیاها دیرپز بوده و مجبور شوید مدت بیشتری برای پخته شدن آن ها منتظر بمانید.
- مرحله دوم: پوست پیاز را گرفته و آن را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. البته شما می توانید از روش جایگزین استفاده نموده و پیاز را رنده کنید. قابلمه ای مناسب روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد، پیاز خرد یا رنده شده را به روغن اضافه نموده و تفت دهید. زمانی که خامی پیاز گرفته شد، اندازهی زردچوبه اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ پیازها طلایی گردد.
- مرحله سوم: حالا گوشت خورشتی را به قطعات مساوی برش زده و به پیاز اضافه کنید. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را تا جایی ادامه دهید که رنگ گوشت تغییر کند. البته دقت داشته باشید که اگر گوشت بیش از حد سرخ گردد، سفت شده و برای پخته شدن به زمان بیشتری احتیاج دارد.
- مرحله چهارم: در این مرحله لوبیا هایی که از شب قبل خیس نموده بودید را با اندازهی آب، به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا رنگ آن گرفته گردد. اگر این کار را نکنید، ممکن است رنگ اولیه قرمز لوبیا باعث کدر شدن رنگ خورشت گردد.
- مرحله پنجم: حالا گوشت و پیاز را به همراه لوبیا در قابلمه ریخته و چند لیوان آب اضافه کنید. در حالی که این مواد می جوشند، سبزی قورمه را به شکلی منظم و ریز خرد کنید.
- مرحله ششم: سبزی های خرد شده را در تابه به همراه کمی روغن مایع سرخ کنید. توجه داشته باشید که هرچقدر رنگ سبزی قورمه سبزی پررنگ تر گردد، در خاتمه کار خورشت شما تیره تر خواهد شد. اگرچه یک راز قورمه سبزی خوشمزه، تفت دادن زیاد سبزی است؛ اما اگر می خواهید ویتامین و املاح معدنی سبزیجات شما حفظ گردد، بهتر است آن را خیلی کم تفت دهید.
- مرحله هفتم: حالا سبزی ها را نیز به همراه اندازهی نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت قورمه سبزی اضافه کنید.
- مرحله هشتم: لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و درون یک لیوان آب جوش قرار دهید تا تلخی لیمو گرفته گردد. پس از اینکه سبزی خورشت چند جوش خورد، لیمو عمانی را به آن اضافه کنید. حالا اجازه دهید تا خورشت شما به خوبی جا بیفتد و آماده سرو گردد.
نکته: بعلاوه پیشنهاد می کنیم پس از یادگیری طرز تهیه این غذا با مطالعه بلاگ ناهار چی درست کنم؟ با انواع ناهارهای خوشمزه و فوت فن های آن آشنا شوید.
نکات پخت قورمه سبزی مجلسی با گوشت
برای تهیه قورمه سبزی نذری با گوشت، نکات زیر را حتما در نظر بگیرید:
- در طرز تهیه قورمه سبزی روغن انداخته و جا افتاده ، باید سبزی خورشتی به خوبی سرخ گردد و در خاتمه پخت خورشت، یک تکه یخ کوچک درون آن بیندازید. این کار باعث شوک به سبزی خورشت شده و باعث می گردد قورمه سبزی شما روغن انداخته و رنگ و لعاب فوق العاده ای نیز به خود بگیرد.
- سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی شامل اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است. دقت داشته باشید که تره زیاد در سبز خورشتی باعث تندی خورشت و شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن طعم خورشت می گردد. از این روی اهمیت زیادی دارد که حتما در پخت قورمه سبزی خوشمزه، سبزی های لازم را با تناسب کامل تهیه کنید.
- برای آنکه بتوانید به برترین شکل سبزی قورمه را سرخ کنید، باید پیش از ریختن روغن، سبزی را در تابه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد. پس از آنکه مطمئن شدید سبزی آب اضافی ندارد، روغن را داخل تابه ریخته و سبزی را سرخ کنید.
- در طرز تهیه خورشت سبزی بنا به ذائقه خود، می توانید از لوبیا چیتی یا سفید برای تهیه خورشت نیز بهره ببرید؛ اگر چه فرم رستورانی قورمه سبزی، با لوبیا قرمز همراه است.
- برای روغن بیشتر قورمه سبزی و مقوی شدن آن بهتر است از عصاره قلم بهره ببرید. همین طور رعایت تناسب در ادویه قورمه سبزی مجلسی، باعث می گردد که طعم غذا متعادل شده و کاملا خوشمزه باشد.
- چه سبزی قورمه سبزی را خوشمزه میکند؟ خورشت سبزی جنوبی نیز مشابه مراحلی است که در بخش قبل شرح دادیم، با این تفاوت که برای سبزی قورمه علاوه بر اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری، از چند برگ چغندر و شوید هم استفاده می گردد.
- در تهیه قورمه سبزی شمالی علاوه بر سبزی های گفته شده، از دو نوع سبزی محلی به نام خالواش و چوچاق نیز استفاده می نمایند. برای طعم خورشت هم اندازهی آبغوره داخل غذا می ریزند. تفاوت دیگر قرمه سبزی شمالی نیز اضافه کردن بادمجان و گوجه است که به شکل حلقه ای برش زده، سرخ نموده و به خورشت اضافه می نمایند.
گاهی اوقات ممکن است به علت حواس پرتی یا هر علت دیگری قورمه سبزی تلخ و یا شور گردد. شما می توانید در مقاله برطرف شوری قورمه سبزی و برطرف تلخی قورمه سبزی به مطالعه چند ترفند شگفت انگیز بپردازید و از طعم بی نظیر این غذای اصیل ایرانی لذت ببرید.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ بسیار ساده است. اگر با طعم گوشت میانه ای ندارید یا به دلایل پزشکی از مصرف گوشت قرمز منع شده اید، برای تهیه این خورشت از مرغ بهره ببرید.
مواد اولیه برای تهیه قورمه سبزی با مرغ
در طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ ، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
سینه مرغ | 1 عدد |
لوبیا قرمز | 1.2 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
سبزی قورمه سبزی سرخ شده | 700 گرم |
آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده غلیظ | به اندازه لازم |
دستور پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ
برای تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ، مراحل زیر را همراه با ما انجام دهید:
- مرحله اول: لوبیا قرمز را از شب قبل خیس نموده و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته گردد. برای تهیه سبزی قورمه از ترکیب شوید، تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج بهره ببرید. سبزی را خرد نموده و با اندازهی روغن تفت دهید.
- مرحله دوم: پیازها را پوست بگیرید، نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سپس سینه مرغ را به صورت فیله شده با کمی نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه نموده و تفت دهید.
- مرحله سوم: در ادامه لوبیا و سبزی قورمه سرخ شده را به ترکیب پیاز و مرغ اضافه نموده و کمی تفت دهید تا مواد به خوبی یکدست شوند. سپس چند پیمانه آب جوش روی مواد ریخته و درب قابلمه را بگذارید تا قورمه سبزی جا افتاده و روغن بیندازد.
- مرحله چهارم: لیموعمانی را از قبل سوراخ نموده و برای 20 دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد. سپس لیمو عمانی را به همراه کمی آبغوره و زعفران دم نموده به قورمه سبزی اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد. در خاتمه نیز به اندازه لازم به خورشت خود نمک بیفزایید و به همراه پلو نوش جان کنید. طرز تهیه خورشت سبزی جا افتاده به خاتمه رسید.
نکات مربوط به پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ
برای تهیه قورمه سبزی با مرغ، موارد زیر را مدنظر قرار دهید:
- حتما آبغوره را در 20 دقیقه خاتمهی پخت به خورشت اضافه کنید تا خورشت شما کم رنگ نگردد.
- هر چقدر سبزی خورشت قورمه سبزی ریزتر خرد گردد، بهتر جا می افتد؛ در غیر این صورت به جز مشکل جا نیفتادن، خورشت شما ظاهر جذابی نخواهد داشت. طرز پخت قورمه سبزی خوشمزه و جاافتاده را پیش تر گفتیم.
- در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورشت خود اضافه کنید. حتما پیش از اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت، آن را در یک تابه تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد.
- می توانید به جای لیمو عمانی، از پرک لیموعمانی نیز در خورشت خود بهره ببرید. در این صورت تلخی معمول لیمو از بین رفته و خورشت طعم بهتری به خود می گیرد.
- در طرزتهیه قرمه سبزی با مرغ، می توانید از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا قرمز بهره ببرید. قورمه سبزی با مرغ به همراه لوبیا چشم بلبلی بسیار راحت تر تهیه می گردد؛ چون زمان کمتری در حدود یک ساعت برای پختن لوبیا کافی است.
- برای درست کردن قورمه سبزی با سبزی خشک ابتدا به مدت یک ساعت سبزی ها را در آب خیس کنید تا نرم شوند. سپس سبزی را آبکش نموده و پس از اینکه آب سبزی خارج شد، آن را در روغن سرخ کنید. مابقی مراحل نیز مطابق همان چیزی است که شرح دادیم.
- برترین روش خوش عطر شدن قورمه سبزی استفاده از سبزی تازه و سرخ کردن سبزی به اندازه کافی است. بعلاوه لیمو عمانی را در مراحل خاتمهی به غذا اضافه کنید تا عطر لیمو از بین نرود.
روش نگهداری خورشت قورمه سبزی و جلوگیری از خراب شدن قرمه سبزی
برای نگهداری قورمه سبزی، آن را در ظرفی درب دار ریخته و داخل یخچال قرار دهید. قورمه سبزی به مدت 6 تا 7 روز در یخچال سالم می مانند. اگر قصد دارید تا قرمه سبزی را برای مدت بیشتری نگهداری کنید، آن را در فریزر بگذارید. قورمه سبزی را می توان برای 1 تا 2 ماه فریز کرد.
برای جلوگیری از خراب شدن قورمه سبزی دقت داشته باشید که خورشت بیرون از یخچال نماند. بعلاوه ظرف نگهداری قورمه سبزی باید کاملا تمیز باشد.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی بدون گوشت و با سویا
اگر گیاه خوار هستید یا دوست دارید قرمه سبزی را بدون گوشت و به شکل کاملا گیاهی درست کنید، مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: لوبیا را خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. در ادامه سبزی قورمه ای را نیز سرخ کنید.
- مرحله دوم: سویا را به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در آب جوش خیس کنید تا نرم گردد. پس از این مدت سویا را آبکش نموده و آن را با دست، کمی فشار دهید تا آب سویا خارج گردد.
- مرحله سوم: پیاز را در روغن سرخ نموده و سپس سویا را اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را به مواد بیفزایید و سویا را به خوبی تفت دهید.
- مرحله چهارم: به ترتیب لوبیا و سبزی خورشت را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا به خوبی جا بیفتد.
- مرحله پنجم: پس از مدتی لیمو عمانی را نیز به خورشت اضافه نموده و منتظر جا افتادن و پختن خورشت بمانید.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی گیاهی و رژیمی با قارچ
شیوه ای دیگر از پخت قورمه سبزی برای گیاه خواران، استفاده از قارچ به جای گوشت است؛ مابقی مواد اولیه نیز همان چیزی است که در بخش های قبل گفتیم.
- مرحله اول: ابتدا برای آماده سازی مواد اولیه، لوبیا را خیس نموده و سبزی قورمه را سرخ کنید.
- مرحله دوم: قارچ ها را به شکل اسلایس خرد نموده و به پیازداغ اضافه کنید. فلفل را نیز افزوده و مواد را هم بزنید.
- مرحله سوم: لوبیا را در یک قابلمه جداگانه بپزید تا نیم پز گردد و سپس به همراه آب جوش به خورشت اضافه کنید.
- مرحله چهارم: سبزی خورشت را نیز داخل قابلمه ریخته و شعله را ملایم کنید تا قورمه سبزی جا بیفتد.
- مرحله پنجم: در مرحله آخر لیمو عمانی را نیز به ترکیبات خورشت اضافه نموده و در انتظار آماده شدن قورمه سبزی بمانید.
خواص قورمه سبزی
در تهیه قورمه سبزی به شیوه معمول آن از گوشت یا مرغ استفاده می نمایند و همین موضوع سبب می گردد تا این غذا منبع آمینواسید و پروتئین ها باشد. بعلاوه لوبیا به عنوان منبع آهن شناخته شده و از ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می نماید. سبزیجات نیز حاوی مواد مغذی مختلفی هستند، اما اگر قصد دارید تا بیشتر خواص را از خوردن سبزی ها دریافت کنید، آن ها را کمتر در روغن تفت دهید.
راستی، حالا که با نحوه تهیه این غذا آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم بلاگ شام چی درست کنم؟ را مطالعه کنید تا با انواع شام های سبک، فوری و خوشمزه آشنا شوید.
قورمه سبزی، غذای اصیل ایرانی را آنلاین سفارش دهید
طرز تهیه قورمه سبزی حرفه ای با گوشت خورشتی و با گوشت مرغ دو نوع از محبوب ترین انواع قورمه سبزی در کشور ما است که هواداران بسیاری دارد. در این مطلب کوشش کردیم تا طرز تهیه خورشت قرمه سبزی را آموزش دهیم و شما را در پخت یک غذای خوشمزه هدایت کنیم.
همان طور که می دانید تهیه قورمه سبزی زمان بر بوده و امکان درست کردن آن همواره و در هر جایی وجود ندارد. اگر شما هم هوس قورمه سبزی نموده اید؛ ولی زمان یا امکان پخت آن را ندارید، پیشنهاد می کنیم به اپلیکیشن یا سایت خبرنگاران سر بزنید. خبرنگاران پلتفرم سفارش غذای آنلاین است که کوشش می نماید غذای سفارش داده شده را در کمترین زمان به دست مشتریان برساند.
سوالات متداول
نسبت سبزی در طرز تهیه انواع قورمه سبزی با گوشت و مرغ چگونه است؟
برای تهیه قورمه سبزی باید نسبت 200 گرم تره، 200 گرم جعفری، 50 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله را رعایت کنید تا خورشت شما خوش عطر و خوش طعم گردد.
چگونه می توان خورشت قورمه سبزی را به صورت گیاهی تهیه کرد؟
برای درست کردن قورمه سبزی گیاهی و بدون گوشت می توانید به جای گوشت از سویا بهره ببرید. بعلاوه در شیوه ای دیگر قارچ را با گوشت جایگزین می نمایند.
طرز تهیه قورمه سبزی شمال چگونه است؟
شمالی ها علاوه بر سبزی های معمول از خالواش و چوچاق (دو نوع سبزی محلی) نیز در تهیه این غذا استفاده می نمایند. اضافه کردن آبغوره و بادمجان و گوجه حلقه ای و سرخ شده نیز از دیگر تفاوت های قرمه سبزی شمالی است.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده یکی از برترین خورشت های محبوب ایرانی که از ترکیب سبزی های مختلف مانند جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا برگ چغندر و شنبلیله با حبوبات مثل لوبیا قرمز و لیمو عمانی و گوشت خورشتی تهیه شده و در کنار برنج سفید سرو میگردد.
Type: main course
Cuisine: Iranian
Recipe Yield: 1 serving
Calories: 195 calories
Preparation Time: PT30M
Cooking Time: PT3H15M
زمان کل: PT3H45M
Recipe Ingredients:
- لوبیا را در یک ظرف از قبل برای طرز تهیه قورمه سبزی بخیسانید.
- پیاز را به صورت نگینی خورد نموده و سرخ کنید تا رنگ آن طلایی گردد.
- گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم نموده و اندازهی سرخ کنید.
- لوبیا را در آب بجوشانید تا رنگ آب تغییر کند.
- گوشت، پیاز و لوبیا را در قابلمه ریخته و باهم مخلوط کنید.
- سبزی مخصوص در طرز تهیه قورمه سبزی را اندازهی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- سبزی ها را به همراه ادویه به گوشت، لوبیا و پیاز اضافه کنید و به کل این ترکیب آب اضافه کنید.
- لیمو عمانی را به اندازه دلخواه به خورشت اضافه کنید و به آن موقع دهید تا آماده گردد.
امتیازدهی ویرایشگر:
4.4
منبع: اسنپ فود