طرز تهیه شامی پوک چگونه است؟
به گزارش وبلاگ علیکایی، اگر تصمیم گرفتید که به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود میزان زیادی برنج نخورید، بهتر است به سراغ یادگیری طرز تهیه شامی پوک یا شامی لپه باشید. بدون شک طعم شامی لپه را بسیار دوست خواهید داشت. این غذا با نخود و چند ماده دیگر از جمله گوشت چرخ نموده درست می گردد. از نظر مواد مغذی، شامی پوک ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند به عنوان یک غذا مقوی تهیه شوید. پس اگر می خواهید طرز تهیه شامی پوک را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شامی پوک
- 1 فنجان نخود لپه (چند ساعت قبل از پخت خیس کنید)
- 1 کیلو گوشت چرخ نموده
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 عدد سیب زمینی بزرگ
- زردچوبه
- روغن برای سرخ کردن
- نمک و فلفل
- 1 پیاز بزرگ رنده شده
- یک پیمانه بیکینگ پودر
- زعفران به میزان کم
- پودر سوخاری ساده
طرز تهیه شامی پوک خانگی
- بعد از خیساندن لپه، به مدت چند ساعت آنها را در آب به مدت حداقل 20 دقیقه بجوشانید. اگر می خواهید از سیب زمینی برای شامی بهره ببرید، این امکان را دارد آن را به همراه لپه به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- اگر از غذاساز استفاده می کنید، شرایط آسان تری برای مخلوط کردن همه مواد داشته باشید. اگر قصد دارید مواد را با دست مخلوط کنید، مطمئن شوید که محتویات را به خوبی له نموده اید.
- پیاز رنده شده را با گوشت مخلوط کنید. بعد از سرد شدن لپه و سیب زمینی باید آنها را با گوشت و پیاز مخلوط کنید. اگر از غذاساز استفاده می کنید، ابتدا پیاز را اضافه نموده و سپس لپه و سپس سیب زمینی را مخلوط کنید. بعد از مخلوط شدن این سه ماده می توانید گوشت در داخل غذاساز اضافه کنید.
- لپه، سیب زمینی، پیاز و گوشت را با هم مخلوط کنید، ادویه ها (نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و بکینگ پودر) و تخم مرغ را اضافه کنید..
- مخلوط شما باید کمی چسبناک گردد. این امکان را دارید مخلوط را برای مدتی در یخچال بگذارید یا بلافاصله آغاز به فرم دادن به شامی کنید. شما می خواهید خرده های نان را در یک بشقاب ریخته و روغن را در ماهیتابه گرم کنید.
- وقتی روغن داغ شد میزان کمی از مخلوط را بردارید و آن را در خرده های نان بغلتانید (به شکل یک توپ گرد در آورید). توپ را در دستتان کمی صاف کنید (به صورت گرد نگه دارید) و مطمئن شوید که آنها را خیلی نازک نکنید. وسط توپ های گرد را سوراخ کنید و شامی را در ماهیتابه قرار دهید. وقتی یک طرف سرخ شده و در روغن طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد تا قهوه ای طلایی گردد. سرخ کردن شامی ها را ادامه دهید تا کاملاً برشته شوند.
- شامی ها را با نان یا ساده سرو کنید. هر چاشنی که دوست دارید (مثل سس و ترشی) را می توانید به این غذای خوشمزه اضافه کنید.
طرز تهیه شامی بدون گوشت
- در طرز تهیه شامی پوک بدون گوشت ابتدا لپه را با آب سرد حداقل از یک ساعت قبل از آغاز پخت خیس کنید. سپس لپه خیس شده را با آب بپزید.
- وقتی لپه پخته شد، آن را آبکش کنید و به همراه یک پیاز چرخ کنید تا خوب نرم گردد.
- سپس لپه چرخ شده را درون کاسه ای بریزید و اجازه دهید کاملاً خنک گردد.
- تخم مرغ، مرزه خشک، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه جات دلخواه و آرد نخودچی در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
- میزانی از شامی به مقدار یک توپ کوچک را بردارید و درون پودر سوخاری بغلتانید. سپس به هر شکلی که دوست دارید (بیضی، دایره ای، شکل دونات) یا با قالب مخصوص کتلت یا شامی آن را شکل دهید.
- شامی ها را با استفاده از روغن سرخ کردنی داغ و با حرارت بالا سرخ کنید.
طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی
- ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن گرفته گردد.
- پیاز را به صورت 4 قارچ یا خلالی درشت خرد کنید، سپس به همراه گوشت داخل یک قابلمه بریزید. میزانی مشخصی فلفل سیاه و زردچوبه به همراه 2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
- حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 45 دقیقه بپزد. سپس لپه را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه نمایید.
- اکنون سیب زمینی ها را نیز پوست بگیرید. سپس به خوبی بشویید و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید گوشت و لپه به مدت 45 دقیقه دیگر بپزند. در پنج دقیقه انتهای پخت لپه و گوشت، میزانی نمک به مخلوط اضافه کنید.
- پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پخته شدند، مواد درون قابلمه را داخل آبکش بریزید، سپس گوشت را جدا کنید و در یک کاسه با گوشتکوب بکوبید تا بافت آن کاملاً از هم باز گردد و حالت ریش ریش پیدا کند.
- لپه را به همراه دیگر مواد درون مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید. در ادامه مواد چرخ شده را به همراه گوشت داخل یک کاسه بریزید، سپس تخم مرغ ها را اضافه نموده و به خوبی ترکیب کنید.
- حالا به مقدار یک توپ کوچک از شامی را بر دارید و آن را به صورت گرد در دستان خود شکل دهید، سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و درون روغن بیندازید تا سرخ گردد. شامی های بعدی را به همین شکل در تابه سرخ کنید.
- پس از اینکه شامی ها به خوبی سرخ شدند، آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته گردد.
طرح تهیه شامی با نخود
- در طرز تهیه شامی پوک نخود ابتدا نخودها را از شب قبل در یک کاسه آب قرار دهید تا نفخ آن گرفته گردد.
- نخود را به همراه سیب زمینی داخل یک قابلمه بریزید، سپس سه پیمانه آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا نخود و سیب زمینی ها به طور کامل بپزند.
- پس از اینکه نخود به طور کامل پخت، آن را داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شوند. سپس درون یک کاسه بریزید.
- در این مرحله سیب زمینی ها را رنده نموده و به نخود مخلوط شده اضافه کنید.
- حالا سبزیجات را به صورت ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ، آرد سفید، میزانی پودر سیر، فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید، سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- در این مرحله روی درب کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با هم تلفیق شوند.
- کمی روغن به تابه اضافه و صبر کنید تا روغن به خوبی داغ گردد. سپس به مقدار یک توپ کوچک از مواد بر دارید و با دست آن را به صورت گرد یا بیضی شکل دهید. شامی ها را به آرامی درون روغن بیندازید.
- تمام شامی ها را به همین صورت آماده کنید و درون روغن بیندازید. پس از اینکه یک سمت شامی ها به خوبی سرخ شد و رنگ گرفت، آنها را به آرامی برگردانید تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ گردد.
- پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به انتها رسید، آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها به طور کامل گرفته گردد. در انتها شامی ها را درون ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.
کلام آخر
طرز تهیه شامی پوک را در بالا توضیح دادیم، اکنون می توانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید. فقط یادتان باشد مواد غذایی را به صورت تازه تهیه کنید تا بتوانید از حداکثر مواد مغذی را دریافت کنید. این غذا بدون برنج سرو می گردد و بهتر است آن را با نان سرو کنید. در هر صورت، اگر به برنج هم علاقه دارید، این امکان برای شما وجود دارد که شامی را با برنج نوش جان کنید.
منبع: اسنپ مارکت