4 روش شور کردن پسته خام در طعم های مختلف مثل آجیل فروشی
به گزارش وبلاگ علیکایی، پسته را چطور شور کنیم؟ شور کردن یا به عبارتی دیگر بو دادن پسته را به سادگی می توانید در خانه انجام دهید. در منزل احتیاج به دانستن یکسری فوت و فن و ریزه کاری های حرفه ای دارد. در این مقاله از در به آموزش برشته کردن پسته خام با نمک می پردازیم و به سوالات مهم در این زمینه پاسخ خواهیم داد.
مواد لازم برای برشته کردن پسته خام با نمک (روش اول)
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
پسته خام | 1 کیلوگرم |
نمک | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و استراحت دادن به آن: یک شب
مدت زمان مورد نیاز برای بو دادن پسته خام: 5 تا 30 دقیقه
مراحل برشته کردن پسته خام با نمک
شور کردن پسته تازه و خام کار بسیار ساده ای است، برای تهیه پسته شور بازاری فقط به اندازهی پسته خام و نمک و رعایت چند نکته ساده نیاز دارید.
مرحله اول: پسته را پوست بکنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بو دادن پسته خام با نمک، باید پوست اولیه پسته را بکنید؛ پوست سخت و ثانویه پسته باید باقی بماند و آن را جدا نکنید.
شما می توانید و آماده را به روش های یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: پسته ها را حرارت دهید
یک قابلمه یا ماهیتابه مناسب که دیواره های بلند داشته باشد انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پسته های پوست کنده شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم آغاز به هم زدن آن کنید. در این مرحله تفت دادن را تا جایی باید ادامه دهید تا پسته ها طلایی شوند. مراقب باشید که حرارت را زیاد نکنید که پسته ها نسوزند.
مرحله سوم: محلول آب و نمک را اضافه کنید
در یک ظرف دیگر یک لیوان آب را با سه تا چهار قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید تا نمک به طور کامل در آب حل گردد. سپس محلول به دست آمده را به پسته های روی حرارت اضافه کنید و مجددا آغاز به هم زدن کنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که آب به طور کامل تبخیر گردد و پسته های نمکی در تابه باقی بماند.
شما می توانید برای تهیه نمک به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام نمایید.
مرحله چهارم: اجازه دهید پسته ها خشک و خنک شوند
در این مرحله از بو دادن پسته خام با نمک، بعد از آنکه آب داخل ماهیتابه خشک شد آن را از روی حرارت بردارید. پسته ها را روی یک پارچه نخی پهن کنید و اجازه دهید در دمای محیط از داغی بیفتند و کمی خنک شوند. اگر احساس می کنید پسته ها همچنان مرطوب هستند به آنها زمان کافی بدهید تا در فضای آزاد خشک شوند.
مرحله آخر: پسته بو داده با نمک را سرو و نگهداری کنید
بعد از شور و برشته شدن پسته و بعلاوه اطمینان از خشک و خنک شدن آنها، پسته ها را در یک ظرف مناسب و در بسته بریزید. پسته های برشته شده با نمک را می توانید در یک ظرف درب بسته تا شش ماه در یخچال یا یک جای خشک و خنک نگهداری کنید و هرزمانی که تمایل داشتید آن ها را میل کنید.
بیشتر بخوانید:
روش بو دادن پسته خام با نمک در فر (روش دوم)
استفاده از فر برای برشته کردن پسته خام یک روش راحت است. برای برشته کردن پسته خام با نمک در فر مطابق مراحل زیر عمل کنید:
مرحله اول: پسته ها را از یک شب قبل در محلول آب و نمک بخیسانید
پیش از هر کاری فر را با دمای 150 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. پوست اولیه پسته را جدا کنید و پسته با پوست سخت را در یک ظرف مناسب بریزید. یک لیوان آب به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید پسته های خام یک شب تا صبح در ان محلول بمانند.
مرحله دوم: پسته ها را از صافی رد کنید
در برشته کردن پسته خام با نمک در فر، بعد از گذشت مدت زمان لازم پسته ها را از صافی رد کنید تا از محلول جدا شوند. سپس پسته ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا آب و نمک اضافی از آن خارج گردد.
مرحله سوم: پسته های خام را در فر خشک کنید
حالا کف سینی فر را با روغن چرب کنید و یا از کاغذ روغنی بهره ببرید. پسته های خام را روی سینی فر قرار دهید. پسته ها را جوری در سینی بچینید که روی همدیگر قرار نگیرند. سینی حاوی پسته را در فر با دمای 150 درجه سانتی گراد و به مدت 20 دقیقه قرار دهید. در این مدت چند بار پسته ها را هم بزنید و زیر و رو کنید تا به طور کامل حرارت ببینند.
مرحله آخر: پسته بوداده با نمک را سرو و نگهداری کنید
پسته بوداده با نمک را از فر بیرون بیاورید و چند دقیقه ای اجازه دهید تا در دمای محیط خنک گردد. سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید یا در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
روش بو دادن پسته خام با نمک در مایکروفر (روش سوم)
شما می توانید پسته خام را از طریق مایکروفر نیز بو داده کنید. مراحل برشته کردن پسته خام در مایکروفر کاملا مشابه با برشته کردن آن در فر است. فقط کافی است مطابق روش قبل پسته های خام را از شب قبل در محلول آب و نمک بخیسانید.
سپس آنها را از صافی رد کنید تا پسته ها از محلول آب و نمک جدا شوند. پسته های خام را روی سینی مایکروفر قرار دهید. پسته ها را جوری در سینی بچینید که روی همدیگر قرار نگیرند.
سینی حاوی پسته را داخل مایکروفر با بالاترین دما و به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار دهید. در این مدت چند بار پسته ها را هم بزنید و زیر و رو کنید تا همه پسته ها حرارت ببینند. اگر دمای مایکروفر را کمتر انتخاب می کنید حتما زمان بیشتری به آن بدهید.
روش بو دادن پسته خام با نمک در ایرفرایر (روش چهارم)
برای تهیه پسته بوداده با نمک در هواپز (سرخ کن بدون روغن)، نیز کافی است پسته خیسانده شده در محلول آب و نمک را از صافی رد کنید و سپس در محفظه ایرفرایر قرار دهید. درب محفظه را ببندید و آن را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. اجازه دهید پسته ها به مدت نیم ساعت در ایرفرایر قرار بگیرند.
هر پنج دقیقه پسته ها را هم بزنید و زیر و رو کنید. بعد از حدود نیم ساعت پسته بو داده شده با نمک شما آماده است. آن را در ظرف مناسب بریزید و برای پذیرایی از مهمانان سرو کنید.
روش های مختلف نمکی کردن پسته با طعم های متفاوت
در شور کردن پسته با نمک می توان از مواد دیگری نیز استفاده کرد تا پسته های شور بو داده شده طعم متفاوتی پیدا نمایند.
نمکی کردن پسته با نمک و زعفران
برای آنکه پسته شور شما طعم زعفرانی و شکلی مجلسی پیدا کند از اندازهی زعفران در تهیه آن بهره ببرید. برای این کار با توجه به حجم پسته اندازهی زعفران را بسابید و با آب گرم یا چند قطعه یخ بگذارید تا دم بکشد.
سپس به همراه نمک و آبلیمو و آب یک محلول زعفرانی درست کنید. پسته ها را در محلول به مدت یک شب تا صبح بخیسانید تا مزه ها کاملا به خورد پسته برود. بعد از گذشت این مدت زمان پسته ها را از صافی رد کنید و مطابق مراحل بالا پسته نمکی زعفرانی را از طریق تابه، فر، مایکروفر یا ایرفرایر برشته کنید.
شما می توانید برای تهیه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
نمکی کردن پسته با نمک و آبلیمو
استفاده از اندازهی آبلیمو در بو دادن پسته خام با نمک، باعث می گردد تا یک پسته ترش و شور داشته باشید. برای این کار اندازهی نمک را با اندازهی مساوی از آبلیمو و آب ترکیب کنید.
پسته ها را یک شب تا صبح در محلول مورد نظر بخیسانید و سپس از صافی رد کنید. برای تهیه پسته شور و ترش خانگی از طریق یکی از روش های بو دادن پسته با فر، مایکروفر، ماهیتابه یا ایرفرایر اقدام کنید.
را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
نکات مهم درباره بو دادن پسته خام با نمک در منزل
- برای تفت دادن پسته ها می توانید از کمی روغن نارگیل بهره ببرید. این کار باعث می گردد تا پسته ها نرم تر و لذیذ تر شوند.
- می توانید از چاشنی های دیگر مانند فلفل قرمز، زعفران، آبغوره، پاپریکا و … نیز در برشته کردن پسته ها بهره ببرید.
- هرچه دما پایین تر و زمان تفت دادن طولانی تر باشد، کیفیت پسته بوداده بهتر خواهد شد.
- اگر بعد از حرارت تماشا هنوز پسته شما رطوبت دارد، پسته را روی پارچه و در برابر هوای آزاد قرار دهید تا پسته ها کاملا خشک شوند.
سوالات متداول درباره بو دادن پسته خام با نمک به روش خشکباری
چرا پسته خام را قبل از برشته کردن در محلول آب و نمک باید خیساند؟
خیساندن پسته در محلول آب و نمک اگرچه اجباری نیست اما این کار باعث می گردد طعم شوری نمک بهتر به خورد پسته خام برود.
چرا پسته بوداده با نمک در خانه طعم تلخی می گیرد؟
اگر پسته بو داده شما طعم تلخی به خود گرفته یعنی سوخته است. در حین تفت دادن پسته روی شعله گاز و برشته کردن آن به روش های دیگر حتما یادتان باشد که دما را پایین نگهدارید و البته به طور مدام پسته ها را زیر و رو کنید تا نسوزند و طعم تلخی به خود نگیرند.
از چه روغنی برای برشته کردن پسته های خام استفاده می گردد؟
اگر از روغن برای بو دادن پسته ها استفاده می کنید حتما روغنی را به کار ببرید که نسبت به حرارت مقاوم باشد، روغنی مثل روغن نارگیل برای این کار مناسب است.
منبع: افق کوروش