آموزش کیک نارگیلی خیس ، 13 نکته قنادی برای بافت خیس و طعم عالی

به گزارش وبلاگ علیکایی، کیک نارگیلی خیس یکی از و از انواع دسرهای ساده است که به خاطر طعم نارگیلی و بافت مرطوبش این روزها معروفیت جهانی پیدا نموده است. شما به راحتی می توانید این کیک خیس و لذیذ را با شیر معمولی یا شیر نارگیل در فر یا تابه درست نموده و سپس، در شهد مخصوص بخیسانید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک نارگیلی خیس به 2 روش در فر و در قابلمه روی گاز را به شما آموزش دهیم.

آموزش کیک نارگیلی خیس ، 13 نکته قنادی برای بافت خیس و طعم عالی

طرز تهیه کیک نارگیلی خیس در یک نگاه

برای تهیه کیک نارگیلی خیس، ابتدا مواد یخچالی مانند شیر و تخم مرغ را برای 30 دقیقه در دمای محیط قرار دهید. آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب نموده و 3 بار الک کنید. سپس، تخم مرغ، شکر، وانیل و اسانس نارگیل را با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا حجیم گردد.

در ادامه، شیر و روغن را به مایه تخم مرغی بیفزایید و مخلوط کنید. پس از آن، آرد، بیکینگ پودر و پودر نارگیل را به تدریج اضافه نموده و با لیسک فولد کنید. مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و در فر با دمای 180 درجه به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید.

در این فاصله، شهدی از شیر، شکر، پودر نارگیل و وانیل تهیه کنید و پس از پخت، روی کیک نیمه گرم و سوراخ شده بریزید. کیک را حداقل برای 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا شهد جذب آن گردد. در آخر، این کیک خوشمزه را با خامه قنادی، پودر نارگیل، میوه تازه یا شکلات آب شده تزیین و سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه کیک خیس نارگیلی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کیک نارگیلی خیس

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
تخم مرغ4 عدد
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایعنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر نارگیلنصف لیوان فرانسوی دسته دار
وانیل1 قاشق چای خوری
خامه فرم گرفته قنادیبرای تزیین کیک خیس نارگیلی
شکلات یا پودر نارگیلبرای تزیین کیک خیس نارگیلی

مواد لازم برای تهیه شربت یا شهد مخصوص کیک

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر نارگیل2 الی 3 قاشق غذاخوری
وانیل1/2 قاشق چای خوری یا کمتر

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کیک نارگیلی: 30 الی 40 دقیقه

زمان لازم برای استراحت کیک نارگیلی با شهد: حداقل 3 ساعت

مراحل طرز تهیه کیک نارگیلی خیس

طرز تهیه کیک نارگیلی خیس با استفاده از شیر معمولی یا شیر نارگیل در فر یا در قابلمه روی گاز یا حتی در پلوپز قابل انجام است.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه کیک نارگیلی خیس، مواد یخچالی مانند شیر و تخم مرغ را از یخچال خارج کنید و برای 30 دقیقه در فضای آشپزخانه بگذارید تا هم دما با محیط شوند.

سپس، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط نموده و 3 بار آن ها را الک کنید تا کاملا بافت نرم و لطیفی بگیرند و ناخالصی آن ها گرفته گردد. فر را هم از همین الان روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا حسابی گرم گردد.

در صورت تمایل، برای خرید شیر، تخم مرغ، آرد سفید و بیکینگ پودر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: مایه تخم مرغی را درست کنید

حالا وقت آن است که تخم مرغ های هم دما با محیط را در ظرف مناسبی بشکنید و به آن ها شکر، وانیل و اسانس نارگیل را اضافه کنید. محتویات این ظرف را با دور تند همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه حسابی هم بزنید تا کاملا حجیم شده و رنگ آن مایل به کرمی گردد.

برای خرید شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: شیر و روغن مایع را اضافه کنید

پس از هم زدن مایه تخم مرغی و اطمینان از حجیم شدن آن، شیر و روغن را نیز به محتویات این کاسه اضافه کنید. سپس، این ترکیب را با لیسک به آرامی هم بزنید تا مایه یکنواختی ایجاد گردد.

برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک نارگیلی شربتی، مواد خشک شامل ترکیب آرد و بیکینگ پودر که قبلا الک کردید و بعلاوه، پودر نارگیل را به صورت تدریجی و کاملا کنترل شده، طی چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید. هر بار پس از افزودن بخشی از این مواد، محتویات ظرف را با لیسک به آرامی فولد کنید تا نهایتا مایه یکدست و یکنواختی به دست آید.

برای خرید پودر نارگیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مایه کیک نارگیلی را در قالب بریزید

پس از آماده شدن مایه کیک، کف و دیواره های قالب مناسبی را با کمی کره چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، مایه کیک را در این قالب بریزید. چند بار کف قالب را به سطح کارتان بکوبید تا حباب های داخل مایه کیک کاملا خارج شوند.

برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: کیک نارگیلی را بپزید

تا الان مطمئنا فر شما کاملا گرم شده است. بنابراین، قالب حاوی مایه کیک را برای 30 الی 40 دقیقه در طبقه میانی فر قرار دهید تا کیک خوشمزه شما به خوبی بپزد.

برای اطمینان از پخت کامل، پس از گذشت این مدت یک خلال دندان یا سیخ چوبی را در مرکز کیک فرو نموده و دوباره خارج کنید؛ اگر خلال دندان یا سیخ چوبی تمیز بود و مواد کیک به آن نچسبید، معلوم می گردد کیک آماده است. در این صورت، فر را خاموش نموده و پس از 15 دقیقه، کیک را از فر خاموش، خارج کنید.

مرحله هفتم: شهد مخصوص کیک را آماده کنید

در فاصله خنک شدن کیک، وقت آن است که شیر و شکر را در قابلمه کوچکی بریزید و این قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در شیر حل گردد. توجه داشته باشید، احتیاجی نیست شیر را بجوشانید. پس از حل شدن کامل شکر، حرارت را خاموش کنید و پودر نارگیل و وانیل را نیز در این قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس، این شربت را برای چند دقیقه کنار بگذارید تا حرارتش را تا میزان ای از دست بدهد و ولرم گردد.

مرحله هشتم: شهد را روی کیک بریزید

پس از آن که کیک نارگیلی نسبتا خنک شد، آن را از فر بیرون بیاورید و از قالب خارج کنید. سپس، این کیک را در ظرف مناسب و نسبتا گودی قرار دهید. با یاری چنگال، سوراخ های متعددی را روی سطح کیک ایجاد کنید. پس از آن، شربت ولرم را به آرامی روی کیک بریزید.

مرحله نهم: کیک نارگیلی را استراحت دهید

پس از ریختن شربت، این کیک را حداقل برای 3 ساعت در یخچال بگذارید تا شهد به خوبی جذب این کیک شده، بافت کیک مرطوب و طعم آن کامل گردد.

مرحله آخر: کیک نارگیلی خیس را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، کیک نارگیلی خیس را از یخچال بیرون بیاورید و به دلخواه با، پودر نارگیل، میوه های تازه یا شکلات آب شده (به) تزیین و سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع شکلات و خامه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک نارگیلی خیس

  • اگر به فر دسترسی ندارید، می توانید کیک نارگیلی خیس را در قابلمه روی گاز یا در پلوپز درست کنید. در طرز تهیه کیک نارگیلی خیس بدون فر، کف یک قابلمه نچسب (ترجیحا ضخیم) را با کاغذ روغنی بپوشانید یا کمی چرب کنید. مایه کیک را در این قابلمه بریزید. سپس، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و آن را به مدت 45 الی 60 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. بهتر است از شعله پخش کن نیز بهره ببرید. پس از آماده شدن کیک، شربت مخصوص را مطابق دستور بالا آماده نموده و به این کیک اضافه کنید.
  • در طرز تهیه کیک نارگیلی خیس با ماست، کافی است میزان شیر مورد احتیاج برای درست کردن مایه کیک را نصف نموده و در عوض، نصف لیوان ماست یونانی به مواد کیک اضافه کنید.
  • پس از افزودن آرد، بیکینگ پودر و پودر نارگیل، مایه کیک را فقط تا حدی هم بزنید که یکدست گردد. هم زدن بیش از میزان، باعث آزاد شدن گلوتن موجود در آرد و سفت شدن بافت کیک می گردد.
  • خصوصا در 30 دقیقه ابتدایی پخت، به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید. در غیر این صورت، پف این کیک خوشمزه می خوابد و کیک خراب می گردد.
  • شهد را حتما روی حرارت ملایم آماده کنید. یادتان باشد، برای درست کردن این شربت اصلا احتیاجی نیست شیر را بجوشانید. فقط آن را تا میزان ای گرم کنید که شکر کاملا در شیر حل گردد. توجه داشته باشید، جوشیدن شهد موجب ته نشین شدن چربی ها و از بین رفتن لطافت آن می گردد.
  • در هنگام افزودن شربت به کیک، شهد و کیک باید ولرم و هم دما باشند تا جذب کامل صورت بگیرد.
  • پس از ریختن شربت، کیک را حداقل برای 2 تا 3 ساعت و در صورت امکان، به مدت یک شب در یخچال استراحت دهید تا کیک کاملا خیس و مرطوب گردد.
  • در طرز تهیه کیک نارگیلی با برنج خیس شده به عنوان یک روش سنتی و خلاقانه، کافی است آرد گندم را از دستور بالا حذف نموده و در عوض، یک لیوان برنج ایرانی یا نیم دانه را جایگزین کنید. برنج را از قبل به مدت 6 ساعت بخیسانید. سپس، برنج خیس خورده را آبکشی کنید و اجازه دهید کمی خشک گردد. پس از آن، برنج خیس خورده را همراه با شیر در غذاساز یا مخلو طکن بریزید و کاملا آسیاب کنید تا بافتی شبیه به فرنی غلیظ داشته باشد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک نارگیلی خیس

در طرز تهیه کیک نارگیلی خیس از چه نوع پودر نارگیلی استفاده کنیم؟

پودر نارگیل درشت تر و تازه تر (نوع آسیابی یا سنتی) عطر و طعم بهتری دارد. نوع صنعتی که دارای بافت ریز است، می تواند رایحه کمتری را ایجاد کند.

چگونه کیک نارگیلی را مرطوب و خیس نگه داریم؟

استفاده از شربت ولرم روی کیک نیمه گرم، کلید اصلی مرطوب بودن بافت آن است. بعلاوه، نگهداری کیک نارگیلی خیس در ظرف دربسته از خشک شدن آن جلوگیری می نماید.

چرا کیک نارگیلی پف نمی نماید؟

موارد زیر از اصلی ترین دلایل پف نکردن کیک نارگیلی هستند:

  • هم زدن ناکافی تخم مرغ و شکر
  • اضافه کردن آرد با هم زدن زیاد
  • باز کردن درب فر یا قابلمه زودتر از زمان لازم
  • استفاده از بیکینگ پودر نامرغوب یا تاریخ گذشته

برای تهیه کیک نارگیلی خیس آیا می توانیم از شیر نارگیل استفاده کنیم؟

بله، شیر نارگیل به جای شیر معمولی، طعم غنی تر و عطر بیشتری به کیک می بخشد. این گزینه برای دوست داران طعم های استوایی بسیار مناسب است.

آیا می توانیم این کیک را از شب قبل آماده کنیم؟

بله، حتی بهتر است! کیک نارگیلی خیس پس از چند ساعت ماندن در یخچال، طعم و رطوبت بیشتری پیدا می نماید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 2 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 2 اردیبهشت 1404 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 2149

به "آموزش کیک نارگیلی خیس ، 13 نکته قنادی برای بافت خیس و طعم عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش کیک نارگیلی خیس ، 13 نکته قنادی برای بافت خیس و طعم عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید