10 ترفند روانشناسی که خلاقیت شما را افزایش می دهد

به گزارش وبلاگ علیکایی، گاهی اوقات به نظر می رسد که افراد خاصی به سادگی استعداد خلاقیت را دارند. اگر احساس می کنید از آن معدود خوش شانس هایی نیستید که از یک چشمه خلاق به ظاهر بی سرانجام بهره می برند، این بدان معنا نیست که شما محکوم به زندگی روزمره و کسل کننده هستید. مانند ماهیچه، خلاقیت چیزی است که می توانید با کمی تمرین و سخت کوشی آن را پرورش و توسعه دهید.

10 ترفند روانشناسی که خلاقیت شما را افزایش می دهد

نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که خلاقیت یک فرآیند منفعلانه نیست. صرفاً نشستن و انتظار برای یافتن الهام برای شما، راهی برای از دست دادن انگیزه و دلسرد شدن است. در عوض، روی جستجوی راه هایی برای تقویت خلاقیت خود تمرکز کنید. در پی چیزهایی باشید که به شما الهام می بخشد و به شما یاری می کند توجه و انرژی ذهنی خود را بر روی کار مورد نظر متمرکز کنید.

بعضی از این ترفندهای مجذوب نماینده و اغلب غیر عادی را که ممکن است به جرقه زدن خلاقیت شما یاری کند، در زیر آنالیز کنید.

1. قدم زدن

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که افراد در هنگام راه رفتن به جای نشستن، تمایل بیشتری به خلاقیت دارند. تحقیقات قبلی نشان داده است که فعالیت بدنی منظم می تواند نقش مهمی در تقویت و محافظت از توانایی های شناختی داشته باشد، اما این مطالعه نشان داد که یک پیاده روی ساده می تواند به طور موقت انواع خاصی از تفکر را بهبود بخشد.

بنابراین اگر خود را به یک میز بسته اید و در کوشش برای رسیدن به یک ایده خوب هستید، سعی کنید یک پیاده روی سریع انجام دهید تا ببینید چطور ممکن است الهام بخش شما باشد.

2. به خودتان پاداش دهید

تحقیقات نشان داده است که پاداش دادن به چیزهایی که ذاتاً پاداش دهنده هستند می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و در واقع انگیزه را کاهش دهد، پدیده ای که به عنوان اثر توجیه بیش از حد شناخته می گردد. بنابراین ممکن است به نظر برسد که ارائه نوعی پاداش برای تفکر خلاق ممکن است اثر معکوس داشته باشد و خلاقیت و انگیزه را خفه کند.

با این حال، تحقیقات نشان داده است زمانی که پاداش به صراحت برای فراوری آثار خلاقانه ارائه می گردد، خلاقیت در واقع افزایش می یابد.

بنابراین اگر در کوشش برای یافتن الهام هستید، سعی کنید به عنوان پاداشی برای ارائه یک راه چاره خلاقانه، به خود قول دهید که یک نوع رفتار مطلوب را به خود بدهید. فقط زیاده روی نکنید، در غیر این صورت خطر کاهش انگیزه خود را دارید.

3. کمی فاصله روانی ایجاد کنید

اغلب پیشنهاد می نمایند زمانی که به یک سد خلاقانه برخورد می کنید، از یک کار استراحت کنید. مطالعات نشان داده اند که قرار دادن فاصله روان شناختی بین خود و مشکل نیز ممکن است کارساز باشد.

محققان دریافتند که وقتی شرکت نمایندگان تصور می کردند که یک مشکل از یک مکان دور در مقابل یک مکان نزدیک منشا می گیرد، مسائل بیشتری را حل نموده و راه چاره های خلاقانه تری ارائه کردند.

دفعه بعد که با مشکل دشواری روبرو شدید، تصور کنید که مسئله ای از راه دور است و ارتباط آن با مکان فعلی شما قطع شده است.

4. با الهام خود را احاطه کنید

روانشناس مثبت گرا میهالی سیکسزنت میهالی پیشنهاد می نماید که محیط نیز در فرآیند خلاقیت نقش دارد. محیط های محرک می توانند خلاقیت را تسهیل نمایند، بنابراین اطراف خود را با چیزهایی که به نظر شما الهام بخش و انگیزه دهنده هستند پر کنید که می تواند یاری کند.

فضای اداری ایجاد کنید که به شما یاری می نماید الهام گرفته و با انرژی باشید. در پی تجربیات و تنظیمات محرکی باشید که می تواند به ایجاد خلاقیت یاری کند.

5. ایجاد محدودیت

هنگامی که در کوشش برای حل یک مشکل هستید، افراد اغلب به چیزهای بدیهی تکیه می نمایند و بر روی ایده های موجود برای دستیابی به ساده ترین راه چاره تکیه می نمایند. این اغلب منجر به یک نتیجه خوب می گردد، اما بعلاوه می تواند به مجموعه های ذهنی و تثبیت عملکردی منجر گردد که فکر کردن به راه چاره های خلاقانه را چالش برانگیز می نماید.

یکی از راه های غلبه بر این مشکل این است که محدودیت ها یا مقاومت هایی بر روی تفکر خود ایجاد کنید که در واقع می تواند به راه چاره های خلاقانه تری منجر گردد.

دفعه بعد که در کوشش برای حل یک مشکل هستید، سعی کنید چیزهایی را که می توانید برای یافتن راه چاره استفاده کنید محدود کنید. ممکن است ایده های تازه و نوآورانه ای داشته باشید که شاید در غیر این صورت به آنها فکر نمی کردید.

6. رویاپردازی

در دنیای پیشرفته و متصل امروزی، حواس پرتی تنها با یک کلیک فاصله دارد. به جای اینکه هر لحظه بیکاری را با برنامه ها، بازی ها، ایمیل ها، بازدید از وب سایت ها پر کنید، سعی کنید واقعاً از رویاپردازی استفاده کنید.

در یک مطالعه، شرکت نمایندگان بی حوصله نسبت به کسانی که شاد، آرام یا مضطرب بودند، در تست های خلاقیت بهتر عمل کردند. در مطالعه دیگری، محققان دریافتند که بی حوصلگی به افراد فرصت می دهد تا رویاپردازی نمایند که سپس منجر به خلاقیت بیشتر می شد.

بی حوصلگی تفکر خلاق را تشویق می نماید زیرا سیگنالی را ارسال می نماید که موقعیت یا محیط فعلی وجود ندارد و جستجوی ایده ها و الهامات تازه به غلبه بر آن یاری می نماید.

7. مفهوم سازی مجدد مسئله

یکی از ویژگی های مشترکی که افراد خلاق تمایل دارند به اشتراک بگذارند این است که آنها معمولاً بیشتر از افراد غیر خلاق، مسائل را دوباره تصور می نمایند. به جای اینکه به سر و کله زدن با خود در همان دیوار ذهنی ادامه دهید، سعی کنید یک قدم به عقب بردارید.

از همان ابتدا مشکل را دوباره آنالیز کنید. آیا راه دیگری برای فکر کردن در خصوص مشکل وجود دارد؟ آیا از زاویه دیگری به موضوع نگاه می کنید؟

دادن این فرصت به خودتان برای آغاز دوباره با یک دیدگاه تازه می تواند تفکر خلاق را تقویت کند و به راه چاره های تازهتری منجر گردد.

8. احساساتی شوید

محققان مدت ها فکر می کردند که احساسات مثبت به شدت با خلاقیت مرتبط است اما تحقیقات بیشتر نشان داده است که هر دو حالت هیجانی مثبت و منفی قوی با تفکر خلاق مرتبط هستند.

این بدان معنا نیست که شما باید عجله کنید و فقط برای به دست آوردن مقداری الهام خود را در حالت روحی بد قرار دهید اما دفعه بعد که در شرایط عاطفی منفی قرار گرفتید، سعی کنید بخشی از این انرژی را برای حل یک مشکل یا انجام یک کار به کار ببرید نه اینکه فقط در اطراف مه منفی بنشینید.

احساسات منفی می توانند ناخوشایند باشند، اما می توانید با کار بر روی چیزی سازنده، زمانی که روحیه بدی دارید، از آنها نهایت استفاده را ببرید.

9. خود را با رنگ آبی احاطه کنید

روانشناسی رنگ ها نشان می دهد که رنگ های مختلف می توانند تأثیرات متفاوتی بر خلق و خو، احساسات و رفتار داشته باشند. بر اساس یک مطالعه، رنگ آبی باعث می گردد افراد خلاقانه تر فکر نمایند. چرا؟

به گفته محققان، رنگ آبی به تشویق افراد برای تفکر خارج از چارچوب یاری می نماید. از آنجایی که آبی به شدت با طبیعت، صلح و آرامش مرتبط است، این رنگ به افراد یاری می نماید تا برای کشف و خلاقیت احساس امنیت نمایند.

بنابراین دفعه بعد که در کوشش برای یافتن الهام هستید، سعی کنید از رنگ آبی استفاده کنید تا ببینید که آیا ممکن است ایده های تازهی را ایجاد کند یا خیر.

10. مدیتیشن کنید

تحقیقات بعلاوه نشان داده است که انواع خاصی از مراقبه با افزایش تفکر خلاق مرتبط است. مدیتیشن مدت هاست به عنوان یک تکنیک آرامش بخش استفاده می گردد، اما تحقیقات اخیر نشان داده است که مزایای سلامتی بسیار فراتر از آرامش است.

یک مطالعه نشان داد که استفاده از چیزی به نام مدیتیشن نظارت باز که در آن فرد پذیرای همه افکار و احساسات بدون تمرکز بر هیچ شی یا ایده خاصی است، می تواند تفکر واگرا و فراوری ایده های تازه را افزایش دهد.

در پی راه هایی برای گنجاندن تکنیک های مدیتیشن در زندگی روزمره خود باشید. تمرکز صرف بر روی افکار و تجربیات خود ممکن است به پرورش تفکر خلاق یاری کند.

منبع:

verywellmind

منبع: هفت گنج
انتشار: 28 دی 1400 بروزرسانی: 28 دی 1400 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 1656

به "10 ترفند روانشناسی که خلاقیت شما را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ترفند روانشناسی که خلاقیت شما را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید