طرز تهیه قطاب خانگی ؛ یک شیرینی خوشمزه و اصیل ایرانی
به گزارش وبلاگ علیکایی، یکی از کارهایی لذت بخشی که قبل از عید نوروز به سراغ آن می رویم درست کردن شیرینی خانگی است. شیرینی های خشک و کوچکی که راحت خورده می شوند و می توان آن ها را به مدت طولانی در خانه نگهداری کرد. در میان این شیرینی ها، قطاب که از شیرینی های سنتی ایرانی و سوغات معروف شهر یزد است به علت طعم و عطر مطبوع آن از شیرینی های دیگر متمایز شده است. با طرز تهیه قطاب با ما همراه باشید و به استقبال دید و بازدیدهای نوروزی بروید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی قطاب
- ماست کم چرب کاله خرید آنلاین نصف فنجان
- آرد دو فنجان
- زرده تخم مرغ دو عدد
- بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- روغن جامد ذوب نموده نصف فنجان
- گلاب چهار قاشق چای خوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- بادام خرد شده یک قاشق چای خوری
- پودر قند یک فنجان
طرز تهیه قطاب یزدی خانگی
مرحله اول
اگر خاطرتان باشد، پیش از این طرز تهیه چند نوع شیرینی خوشمزه مثل شیرینی قرابیه، شیرینی زبان خانگی و شیرینی ساق عروس را به شما آموزش داده ایم که می توانید به راحتی آن ها را در خانه تهیه کنید و از طعم شیرین و دلنشین آن ها در کنار یک فنجان چای زعفران لذت ببرید. قطاب نیز یکی از معروف ترین شیرینی های اصیل و خوشمزه ایرانی است که طرز تهیه خیلی سختی نداشته و با کمی صبر و حوصله می توانید آن را در خانه خود آماده کنید.
برای تهیه این شیرینی خوشمزه یزدی ابتدا بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و با نصف فنجان ماست حل کنید. سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل ذوب نموده اید به ماست و بیکینگ پودر اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. آرد را به تدریج به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیری در آیند.
مرحله دوم
سپس خمیر را در درون نایلونی قرار دهید و آن را یک ساعت و نیم داخل یخچال بگذارید. پس از گذشت این زمان خمیر را از درون یخچال بیرون آورید، روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را به یاری وردنه نانوایی نازک کنید و با دهانه یک لیوان دایره هایی را روی خمیر صاف شده قالب بزنید.
مرحله سوم
در ظرفی مناسب پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با مقداری گلاب مخلوط کنید. حالا یک قاشق چای خوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید و در مرکز خمیر دایره ای شکل بریزید، سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. به جای مانده خمیرها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.
مرحله چهارم
مقداری روغن درون تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا خوب داغ گردد. سپس قطاب ها را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند و به رنگ طلایی در بیایند. قطاب ها را از درون روغن بیرون بیاورید و آن ها را در داخل صافی قرار بدهید تا روغن اضافیشان خارج شده و خوب خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید و قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلطانید. شیرینی قطاب خانگی شما آماده است، نوش جان!
نکاتی برای بهتر شدن قطاب ها
- در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک نموده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید.
- می توانید به جای ماست از همان میزان شیر بهره ببرید.
- برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می توانید به جای پودر بادام از پودر پسته بهره ببرید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط نموده و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها بهره ببرید.
- اگر آرد را به تدریج به مخلوط مواد خمیر اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.
- در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.
- می توانید قطاب ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر با درجه حرارت 180 سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
- برای تزئین قطاب از پودر پسته بهره ببرید.