طرز تهیه شکلات نوتلا در منزل با سه روش سریع و آسان
به گزارش وبلاگ علیکایی، عاشقان شکلات بی برو و برگرد از شکلات نوتلا (Nutella) به عنوان محبوب ترین خوراکی خود یاد می نمایند. شکی نیست که معروفیت نوتلا به عنوان یک برند شکلات، از یک نام تجاری فراتر رفته و حالا به صورت کلی برای انواع شکلات صبحانه با طعم فندق به کار می رود. پس اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که بخش عمده پولتان را برای خرید شکلات نوتلا خرج می کنید، با این مطلب همراه باشید. زیرا قرار است طرز تهیه شکلات نوتلا را به صورت خانگی آموزش ببینیم.

مواد لازم برای طرز تهیه شکلات نوتلا
- مغز فندق خام 250 گرم (معادل 2 پیمانه)
- پودر کاکائو تلخ 1.4 پیمانه
- شکر سفید 1.3 پیمانه
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل 1.4 قاشق چای خوری
- نمک نوک قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه شکلات نوتلا
مرحله اول: بو دادن فندق ها
فندق ماده تشکیل دهنده اصلی برای درست کردن شکلات نوتلا است و در این مرحله به مغز فندق احتیاج دارید. بهتر است مغز فندق خود را به صورت خام خریداری نموده و در خانه بو بدهید تا هم شکلات شما طعم مطبوع تری پیدا نموده و هم از خواص فندق بهره ببرید.
پس در مرحله اول، باید فندق ها را بو بدهید و برشته کنید. برای این کار، مغزها را روی سینی فر پخش نموده و داخل طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد، به مدت سه تا پنج دقیقه قرار بدهید تا از بالا و پایین حرارت ببیند. بعد از گذشت این مدت، فندق ها را از فر خارج نموده و زیر و رو کنید و در صورتی که هنوز احتیاج به برشته شدن داشتند، مجددا بین سه تا پنج دقیقه دیگر در فر بگذارید.
توجه داشته باشید که فندق های شما نباید بسوزند، چرا که طعم نامطبوعی به شکلات داده و آن را تلخ می نماید. بعلاوه چنانچه فر نداشتید، این مرحله را در ماهیتابه و روی گاز هم می توانید انجام بدهید.
حالا نوبت به مرحله پوست گیری فندق ها می رسد. پس فندق ها را تا زمانی که هنوز گرم هستند، لای یک دستمال پارچه ای آشپزخانه ریخته و بین دو دست به هم بمالید تا پوسته کاغذی و قهوه ای رنگ فندق ها گرفته گردد
مرحله دوم: آسیاب کردن فندق ها
در این مرحله از طرز تهیه نوتلا باید فندق ها را کامل آسیاب و له کنید. در نتیجه، به یک دستگاه مخلوط کن یا غذاساز برقی احتیاج دارید.
فندق های برشته و پوست گیری شده را در دستگاه بریزید و به مدت تقریبا پنج دقیقه هم بزنید تا فندق های شما به مخلوطی نرم و یکدست تبدیل گردد.
بهتر است این مرحله را دو تا سه بار تکرار کنید و بعد از هر بار مخلوط کردن، مواد را با یاری قاشق یا لیسک از دیواره های دستگاه جدا نموده و به وسط راهنمایی کنید تا تمام فندق ها به صورت یکدست له شده و نیمه خرد باقی نمانند. برای میهمانی و دورهمی هایتان کیک براونی با شیر فندق درست کنید.
در انتها این مرحله شما یک کره فندق سالم و کامل گیاهی دارید.
مرحله سوم: مخلوط کردن همه مواد باهم
حالا همه مواد اولیه به جامانده شامل شکر سفید، پودر کاکائوی تلخ، روغن مایع، عصاره وانیل و نمک را به مخلوط کن اضافه نموده و مخلوط کنید تا مواد شما بافتی یکدست پیدا کند.
حالا شکلات نوتلای خانگی شما آماده است و می توانید به عنوان شکلات صبحانه یا برای درست کردن شیرینی ها و دسرهای دیگر مانند کوکی نوتلا خانگی یا انواع کیک های شکلاتی از آن بهره ببرید.
نکته: شکلات صبحانه را می توانید جایگزین پودر کاکائو کنید.
مواد لازم برای تهیه شکلات نوتلا رژیمی
- فندق بو داده 1 پیمانه
- پودر کاکائو خالص بدون شکر 3 قاشق غذاخوری
- شیره خرما 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- شیر فندق 1/4 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه شکلات نوتلا رژیمی
برای تهیه شکلات نوتلا رژیمی، تنها کافی است فندق های بو داده را در غذاساز بریزید تا به شکل کره فندق درآید. سپس پودر کاکائو، وانیل و کمی نمک اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بعد عسل یا شیره خرما را برای شیرینی دلخواه افزوده و در نهایت با کمی شیر کم چرب یا شیر فندق، بافت را خامه ای و نرم کنید. نوتلا رژیمی آماده را در ظرف شیشه ای در یخچال نگهداری کنید و تا یک هفته مصرف کنید.
مواد لازم برای تهیه شکلات نوتلا با مغزیجات
- شکلات تخته ای تلخ 300 گرم
- شکلات نوتلا 3 قاشق غذاخوری
- مغزیجات دلخواه 1/2 پیمانه
- کره 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه شکلات نوتلا با مغزیجات
برای تهیه شکلات نوتلا با مغزیجات، ابتدا مغزیجات دلخواه (فندق، بادام یا پسته) را کمی خرد و در تابه خشک تفت دهید. سپس شکلات تخته ای را خرد نموده و به روش بن ماری یا در مایکروویو همراه با کمی کره آب کنید. بعد نوتلا را اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. مغزیجات آماده را داخل مخلوط بریزید و هم بزنید. حالا مایع شکلاتی را در قالب سیلیکونی یا ظرفی با کاغذ روغنی بریزید، سطح آن را صاف کنید و حدودیک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت گردد. در انتها، شکلات نوتلا مغزدار را از قالب خارج نموده و به مقدار دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه شکلات نوتلا
همان طور که در این مطلب متوجه شدیم، درست کردن شکلات نوتلا خانگی بسیار ساده و آسان است و با مواد اولیه در دسترس تهیه می گردد. جالب است بدانید که این شکلات علاوه بر داشتن خواص فندق در آن، کالری و چربی کمتری هم در مقایسه با نمونه های آماده دارد. در نتیجه، خیالتان را از بابت مصرف کردن آن راحت تر می نماید. هرچند باید مراقب مقدار قند موجود در آن باشید.
در بخش انتهای این مطلب، نکات تکمیلی برای درست کردن این شکلات نوتلا خانگی خوشمزه را آنالیز می کنیم.
برترین روش نگهداری از شکلات نوتلا خانگی
شکلات نوتلای خانگی در صورت نگهداری صحیح، ماندگاری نسبتا خوبی دارد. شما می توانید این شکلات را به مدت تقریبا دو هفته تا یک ماه در ظرف دردار و در محیط یخچال نگهداری کنید تا تازه تر بماند. بعلاوه بهتر است موقع استفاده از این شکلات، چاقو یا قاشق آغشته به مواد دیگر (مثل خامه یا خرده نان) را به آن وارد نکنید تا شکلات شما تازگی و طعم منحصر به فرد خود را از دست ندهد.
نشانه های خراب شدن شکلات صبحانه نوتلا
شکلات به علت رطوبت کم، دیرتر فاسد می گردد؛ به شرطی که در محیطی خنک و خشک نگهداری گردد. اما وقتی شکلات با موادی مثل کره ترکیب می گردد و به شکل شکلات صبحانه درمی آید، احتمال اکسیداسیون بالا می رود. این فرآیند مسمومیت زا نیست، اما می تواند طعم، بو و رنگ شکلات را تغییر دهد و مصرف آن برای بدن مضر باشد.
دانه دانه شدن شکلات نوتلا
شکلات صبحانه معمولا از شیر، شکر و شکلات تهیه می گردد. هنگامی که شیر و شکر روی حرارت قرار می گیرند، ممکن است حالت دون دون پیدا نمایند که کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این تغییر ظاهری روی کیفیت و مصرف شکلات صبحانه تأثیری ندارد و همچنان قابل خوردن است.
طرز تهیه نوتلا بدون فندق
در مطلب بالا اشاره کردیم که فندق ماده اصلی تشکیل دهنده شکلات نوتلا است. با این حال، شما می توانید قدری خلاقیت به خرج بدهید. چنانچه اهل تنوع هستید و ریسک پذیری بالایی هم دارید، شکلات صبحانه خود را با انواع مغزها به جز فندق تهیه کنید. در این صورت بادام زمینی، بادام درختی و گردو از اصلی ترین مغزهایی هستند که می توانند جایگزین فندق شوند. با کره بادام زمینی برای صبحانه و وعده های رژیمی تان می توانید کره بادام زمینی هم درست کنید.
برای درست کردن نوتلا بدون فندق با بادام زمینی یا درختی، کافی است یکی از این دو ماده را جایگزین فندق کنید. سپس بقیه مراحل را به روش بالا دنبال کنید. اما در طرز تهیه نوتلا با گردو توجه داشته باشید که گردو طعم تلخ تری دارد. بنابراین، ممکن است احتیاج به افزودن شکر بیشتری داشته باشید تا طعم شکلات شما را شیرین تر کند.
ارزش غذایی شکلات نوتلا
شاید برایتان جالب باشد بدانید که ماده اصلی تشکیل دهنده نوتلای آماده پودر کاکائو یا فندق نیست. بلکه این روغن پالم و شکر است که بیش از 50 درصد از مواد اولیه این کرم شکلات محبوب را تشکیل می دهد. علاوه بر روغن و شکر، شیر بدون چربی، آب پنیر یا پودر وی (whey)، لسیتین سویا (soy lecithin) و وانیلین (طعم دهنده مصنوعی) هم به نوتلا اضافه می گردد.
در نتیجه این ترکیب، دو قاشق غذاخوری کرم فندق بازاری یا همان نوتلا حاوی 200 کالری، 11 گرم چربی، چهار گرم چربی اشباع و 21 گرم شکر است. این در صورتی است که شکلات نوتلای خانگی با مواد اولیه بالا فقط 70 کالری، کمتر از یک گرم چربی اشباع و کمتر از پنج گرم چربی و شکر در هر دو قاشق غذاخوری خواهد داشت. این ارزش غذایی، نوتلای خانگی را به گزینه ای بسیار سالم تر تبدیل می نماید.
منبع: کتاب کاله