طرز تهیه اکبر جوجه اصلی در خانه

به گزارش وبلاگ علیکایی، اکبر جوجه یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که هواداران بیشماری نیز دارد. طرز تهیه اکبر جوجه در عین حال که ساده است، اما نکات ظریفی نیز دارد که رعایت آنها باعث ایجاد طعم اصلی این غذا می گردد.

طرز تهیه اکبر جوجه اصلی در خانه

جهت دریافت خدمات پتینه سقف منزل با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - طرز تهیه اکبر جوجه اصلی برای نخستین بار توسط فردی به نام علی اکبر کلبادی معرفی گردید. وی در سال 1323 قهوه خانه کوچکی در استان مازندارن داشت و در همان محل برای نخستین بار این غذا را ارائه داد. پس از آن اکبرجوجه به محبوبیت زیادی دست یافت، تا جایی که امروزه در تمام ایران این غذا را تهیه می نمایند و از آن لذت می برند.

کشور ما غذا های محلی بسیار متنوعی دارید، از این رو اگر به دنبال غذا های جدید برای طبخ هستید تا کمی تنوع در برنامه غذایی معمول خود ایجاد کنید، الزاما احتیاج به روی آرودن به غذا های سایر کشور ها نیست و می توانید از غذا های محلی کشورمان که با ذائقه ایرانی هماهنگ تر است، نیز بهره ببرید.

در این مطلب می خوانید:
  • مواد مورد احتیاج برای تهیه اکبر جوجه
  • طرز تهیه اکبر جوجه در خانه
  • نکات مهم دستور پخت اکبر جوجه اصلی

مواد مورد احتیاج برای تهیه اکبر جوجه

برای تهیه این غذای محلی شمالی برای سه الی چهار نفر، به حدود دو ساعت زمان (این زمان شامل 12 ساعتی که جوجه باید در مواد بماند تا مزده دار گردد، نیست) و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
جوجه1 عدد
زعفران دم نمودهیک چهارم لیوان
کره200 الی 250 گرم
پیاز1 عدد متوسط
سیر4 الی 5 حبه
آبلیمونصف لیوان
رب انارنصف لیوان
نمک، فلفل سیاه و روغنبه میزان لازم

چند نکته:

  • از جوجه 800 الی 900 گرمی بهره ببرید. این موضوع برای بهتر شدن طعم غذا بسیار مهم است.

  • برای تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی حتی الامکان از کره محلی بهره ببرید.

طرز تهیه اکبر جوجه در خانه

  1. مرغ را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. در صورت تمایل می توانید قسمت های بالایی و پایینی بال ها را نیز جدا کنید. (البته اگر مرغ زیر 800 گرم یا معادل ان داشتید، توصیه می کنیم آن را درسته طبخ کنید.)

  2. اکنون باید جوجه را مزه دار کرد. برای این منظور ابتدا جوجه را در یک ظرف عظیم قرار دهید.
  3. پیاز را خرد نموده و به آن اضافه کنید. احتیاج نیست پیاز ریز خرد گردد.
  4. سیر را رنده یا له نموده و به مابقی مواد اضافه کنید.
  5. فلفل سیاه را نیز اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید از قلقل قرمز هم بهره ببرید، اما طرز تهیه اکبر جوجه اصل با فلفل سیاه است.

  6. زعفران را نیز اضافه کنید. زعفران باعث خوش رنگ شدن این غذا می گردد.

  7. آبلیمو را نیز به مواد اضافه کنید. آبلیمو حالت اسیدی دارد و باعث ترد شدن جوجه خواهد شد.
  8. اکنون مواد را چنگ بزنید تا کاملا مرغ به آنها آغشته گردد.
  9. حال مرغ به همراه موادی که برای مزه دار کردن آن استفاده کردید را به مدت 12 الی 24 ساعت در یخچال قرار دهید. البته توجه داشته باشید که درب ظرف باید بسته باشد.

  10. در یک قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید، حجم روغن باید به حدی باشد که روی سطح مرغ را کاملا پوشش دهد. زمانی که داغ شد، مرغ را در آن بیاندازید و وقتی کمی سفت شد، درب آن را بگذارید و حرارت را تا جای ممکن کم کنید. مرغ باید حدود 25 الی 30 دقیقه در این شرایط باقی بماند، البته چند بار مرغ را زیرورو کنید. چند دقیقه مانده به آماده شدن غذا، نمک را به آن اضافه کنید. (اگر مرغ درسته است، تا یک ساعت هم ممکن است به زمان احتیاج داشته باشد.)

  11. کره را ذوب کنید و پس از آنکه مرغ سرخ شد، حدود دو الی سه دقیقه با کره تفت دهید تا طعم دار گردد.

نکات مهم دستور پخت اکبر جوجه اصلی

  • زمانی که قصد دارید، مرغ ها را در روغن سرخ کنید، به این نکته توجه داشته باشید که باید پیاز را از آن جدا کنید، زیرا در زمان سرخ شدن پیاز می سوزد و طعم غذا را از بین می برد.

  • سیر یکی از مواد اصلی برای طعم دار کردن مرغ است، بنابراین آن را از دستور پخت اکبر جوجه حذف نکنید. نگران بوی سیر نباشید، زیرا در اثر سرخ شدن زیاد در روغن و پس از آن تفت داده شدن با کره، بوی آن از بین خواهد رفت. حتی می توانید از پودر سیر نیز بهره ببرید.
  • حتما توجه داشته باشید که هنگام سرخ شدن جوجه در روغن، باید حرارت شعله بسیار ملایم باشد تا جوجه مغز پخت گردد. در صورتی که حرارت شعله اجاق گاز را زیاد کنید، لایه بیرونی مرغ ها خواهد سوخت و داخل آن نیز خام می ماند.

  • در دستور اصلی غذا باید جوجه را به دو نیم تقسیم کنید، بنابراین از خرد کردن بیشتر آنها خودداری کنید تا این غذا را به شیوه اصیل و سنتی خود طبخ نمایید.

مرغ آماده است و باید آن را سرو کنید. این غذا با برنج سرو می گردد و حتما باید رب انار یاد شده در مواد اولیه را نیز کنار آن قرار دهید و حتما باید با رب انار سرو گردد، بنابراین آن را حذف نکنید. از آنجا که دستور پخت اکبر جوجه با حجم زیادی از روغن همراه است، این غذا با رب انار سرو می گردد. اکبرجوجه طعم بسیار خوبی دارد و گوشت مرغ نیز در اثر شناور بودن در روغن به مدت نیم ساعت، کاملا پخته شده و ترد است، از این رو بچه ها نیز طعم آن را دوست دارند و از خوردن آن لذت می برند. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه جوجه کباب لیمویی مخصوص را نیز که یک دستور پخت جالب دیگر با جوجه است در خبرنگاران بخوانید.

منبع: setare.com
انتشار: 12 اسفند 1399 بروزرسانی: 12 اسفند 1399 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 1196

به "طرز تهیه اکبر جوجه اصلی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اکبر جوجه اصلی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید