اهالی تکواندو خواهان تغییرات مدیریتی در راس فدراسیون شدند
به گزارش وبلاگ علیکایی، به گزارش خبرنگاران، تکواندو ایران سال گذشته در بازی های المپیک 2016 ریو با وجود در اختیار داشتن سه تکواندوکار شاخص توفیقی در کسب مدال نداشت. حذف دور از انتظار از جام جهانی و پس از آن نزول فاحش تکواندو در رقابتهای جهانی 2017 کره جنوبی باعث شد اهالی این رشته با صدور بیانیه ای خطاب به وزیر ورزش تغییرات مدیریتی را تنها راه برون رفت از بحران فعلی قلمداد کردند.
در این بیانیه که به تایید بسیاری از قهرمانان شاخص دنیا و المپیک، پیشکسوتان و داوران رسیده آمده است:
جناب آقای دکتر سلطانی فر، وزیر محترم ورزش و جوانان
با درود و خسته نباشید
همانگونه که می دانید این روزها یکی از مدال آورترین ورزشها دچار حواشی و اختلافی شده که ناگزیر برای برطرف این اختلافات و حواشی مجبور به نوشتن نامه ای برای شما شدیم.
تکواندو این روزها حال و روز خوبی ندارد. حرف از مسابقات دنیای که گذشت نیست، مشکل به سالها قبل بازمی گردد. از روزی که ریاست فدراسیون تکواندو به تدریج منتقدان را از خود راند و هر دلسوزی که گله ای کوچک از شیوه مدیریت او داشت، از جامعه تکواندو طرد شد. صحبت از روزهایی است که مدال های رنگارنگی در مسابقات دنیای و المپیک برای کشورمان به ارمغان می آمد اما از درون، جامعه تکواندو به واسطه شیوه ناصحیح مدیریت دچار اختلاف شده بود. مدال های مختلف باعث می شد که منتقدان نتوانند حرف خود را به گوش مردم برسانند و بارها توسط فدراسیون به سیاه نمایی متهم شدند.
پس از آنکه رئیس فدراسیون تمام منتقدانش را از جامعه تکواندو دور ساخت، نوبت به برنامه ای جدید رسید. افرادی که در رکاب او سالها به مخالفان تاخته بودند نیز توسط او از فدراسیون دور شدند تا خودش به تنهایی حکومتی مستبد در فدراسیون داشته باشد. نتیجه استبداد رییس آن شد که بسیاری از ستارگان تکواندو مجبور به ترک کشور شده و بعضی از آنها این روزها مدالهایی دنیای و المپیکی کسب می نمایند اما زیر پرچم کشوری دیگر!
مربیانی که با خون دل شاگردانشان را قهرمان دنیا نموده بودند، این روزها خانه نشین شده و بعضی به مهاجرت از کشور فکر می نمایند. قهرمانانی که می داند با شرایط فعلی جایی در تیم ملی ندارند، برای آینده خود برنامه ریزی نموده و می خواهند از کشور بروند. فدراسیون هم در جواب حرکت این مربیان و ورزشکاران، آنها را متهم به وطن فروشی می نماید! گویا آنها باید تا آخر عمر در ایران مانده و برای حضور در یک مسابقه و یا اجازه برگزاری یک کلاس مربیگری، مجیزگویی رییس نمایند.
بسیاری از پیشکسوتان این رشته مظلوم خانه نشین شده و آنهایی که علاقه به فعالیت داشتند نیز خانه نشین اجباری شدند. برگزاری کلاس از آنها گرفته شده، حکم داوری برایشان نمی آید، شاگردانشان بعضی از مواقع به ناحق از اردوهای مختلف خط می خورند و به گونه ای با آنها برخورد می گردد که انگار دشمنی در بند هستند! دلسردی پیشکسوتان روز به روز در حال افزایش است و با این شرایط دیگر دلسوزی حاضر به همکاری با فدراسیون نخواهد بود. آنهایی هم که در عناوین مختلف در این چند سال همکاری داشتند، امروز لب به انتقاد گگردده و متفق القول معتقد هستند تکواندو با این شیوه مدیریت در حال سقوط با سرعتی سرسام آور است که اگر سکان راهنمایی آن عوض نگردد، اتفاقی به مراتب بدتر از این را شاهد خواهیم بود.
هرچند پس از المپیک گذشته نیز بسیاری لب به انتقاد باز کردند اما فدراسیون تمام ضعف های خود را با کسب تک مدال برنز کیمیا علیزاده پنهان کرد و سعی کرد با مانوری فراوان درباره این مدال، افکار عمومی را از مسائل منحرف سازد. امروز هم گویا پس از کسب مدال کیمیا باز قرار است سناریوی سال گذشته تکرار گردد. اما این بار علاقمندان به تکواندو سکوت ننموده و تصمیم گرفتند حرف خود را به گوش شما و هواداران این ورزش برسانند. در یک دهه گذشته به جرات می توان گفت بدترین نتیجه تکواندو در مسابقات دنیای رقم خورد اما دریغ از یک عذرخواهی! انگار رییس فدراسیون با این واژه و این سبک ادبیات ناآشناست و تنها با ادبیاتی تهاجمی در پی تخریب منتقدانش است.
مسائل برای اهالی تکواندو به قدری زیاد بود که رسانه های مختلف هم پس از پیگری های فراوان به این نتیجه رسیدند با شرایط فعلی هیچ اتفاق مثبتی در این رشته نخواهد افتاد و آنها به عنوان بانیان این نامه، از ما تقاضا کردند حرفهای خود را برای شما مکتوب سازیم و قرار است اهالی محترم رسانه نیز کنار ما پیگیر مطالبات تکواندو باشند.
ما امضا نمایندگان این نامه از وزیر محترم ورزش تقاضا داریم هرچه سریعتر پیگیر مسائل جامعه تکواندو باشد. ابتدا گروهی بی طرف به عنوان ارزیاب در فدراسیون مستقر شده و عملکرد چند سال گذشته این فدراسیون را به صورتی شفاف منتشر سازند. سپس از وزارت درخواست می گردد با اصلاح اساسنامه فدراسیون، شرایطی فراهم آورد که هر رییس فدراسیون بیش از دو دوره نتواند در راس امور قرار گیرد و به این صورت از بروز مسائلی که امروز دامن تکواندو را گرفته، جلوگیری به عمل آید. خواسته دیگر امضا نمایندگان از وزیر محترم این است که هرچه سریعتر جلسه ای با حضور مخالفان ریاست فدراسیون برگزار نموده و حرف آنها را از نزدیک بشنود تا متوجه گردد که مخالفان نه دنبال سهم خواهی بوده و نه دنبال پست و مقامی هستند. شما کافی است نگاهی به اسامی مخالفان امروز ریاست فدراسیون بیندازید تا متوجه شوید چقدر از سرمایه هایی که برای موفقیتشان زحمت کشیده شده و با هزینه بیت المال تبدیل به چهره های ماندگار ورزش شده اند، امروز خانه نشین شده و جز منتقدان سیاست فدراسیون هستند.
امید است شما با تدبیری مناسب، امید را در دل اهالی تکواندو زنده نگه دارید تا بیش از این شاهد نتایج ضعیف در مسابقات دنیای و المپیک نبوده و با برنامه ریزی صحیح، چرخ حرکت این رشته را در جهت درست بازگردانیم
بعضی از اهالی تکواندو که بیانیه فوق را تائید نموده اند عبارتند از:
داوود ارجمند(نماینده رسمی فدراسیون دنیای wtfهیانگ)،فیصل دانش (دارنده اولین طلای المپیک و برنز دنیا 1985 کره)،فریددانش (اولین قهرمان پومسه ایران در سال 135 و از پیشکسوتان تیم ملی) جمشید سهرابی(رئیس هیات تکواندو استان تهران)،فریبرز دانش(ستاره تکنیکی دنیا در مسابقات دنیای کپنهاک- دانمارک- قهرمان سوم دنیا در مسابقات دنیای کره 1989)،هادی ساعی(پرافتخارترین ورزشکار المپیکی و تکواندوکار ایران)،مرتضی کریمی(سر مربی سابق تیم ملی)،مجید افلاکی (طلای مسابقات دنیای ادمونتون کانادا 1999و برنز مسابقات دنیای 1997 هنگ کنگ و مربی تیم ملی)،بهزاد خداداد(نقره جام دنیای 98زیندل فینگن آلمان، طلای 2001و دو نقره دنیای 2003و 2005دنیا)،بیژن خراسانی(رئیس هیات کرمانشاه ،تهران وکارگران کشور)،اوود میمندی(عضو پیشین تیم ملی)، هومن مهیمن،محمد رضا بابادی(دارنده طلای ارتشهای دنیا)،محمد باقری معتمد(طلای 2009 و نقره 2011 دنیا و نقره المپیک 2012)،رضا رحمانی،سید سعید مهیمن(رئیس کمیته آزمون و هیات تکواندو استان تهران)،سید حسین عباسی (عضو پیشین تیم ملی و دبیر سابق فدراسیون)حسن ملکی(سر مربی تیم ملی)، مرتضی بهرامی نژاد (از مربیان تیم ملی) مهروز ساعی(دارنده برنز آسیا) مرتضی رستمی(دارنده طلا و نقره دنیا)، رضا نادریان(دارنده مدال نقره دنیا و آسیا و نماینده ایران در المپیک 2008 پکن)
منبع: خبرگزاری مهر