افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود

به گزارش وبلاگ علیکایی، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزودنی های غذایی دسته ای از مواد با کاربرد فراوان در صنایع گوناگون را شامل می شوند که هر سال واردات آن هزینه سنگینی را همراه دارد. اما محققان ایرانی با اعطای کرسی پژوهشی در این حوزه در تلاش هستند تا این افزودنی ها را با مواد بومی ایران تولید کنند. کاری که آغاز شده است و به زودی نتایج درخشانی را شاهد می شویم.

افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود

نگهدارنده ها، آنتی اکسیدان ها، گیرنده های فلزی، قوام دهنده ها، سفیدکننده ها، بافرها، قلیاها و اسیدها، رنگ ها، شیرین کننده های غیرمغذی، مکمل های غذایی و اسانس ها برخی از این مواد هستند.

در این میان دسته ای از مواد با عنوان افزودنی های عملگرا وجود دارند. در کشور ما 95 درصد این مواد وارداتی است و بیش از 20 میلیون دلار تنها در صنعت غذا و دارو واردات در این حوزه وجود دارد.

از سویی در صنعت غذا وجود این مواد به قدری ضروری است که دانش انحصاری آن وجود دارد. پس اگر بخواهیم در این حوزه انحصاری وارد شویم باید به دانش تولید این مواد دست پیدا کنیم. تولید افزودنی های عملگرا نیاز به فناوری و دانش خاص خود دارد.

از آنجایی که این حوزه میان رشته ای برای کشور حائز اهمیت است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به اعطای کرسی پژوهشی در این حوزه با عنوان هیدروکلوییدهای طبیعی بومی ایران کرده است.

سید محمد رضوی مجری این کرسی پژوهشی گفت: صمغ های بومی یا همان هیدروکلوییدهای طبیعی دریچه ورود برای تولید مواد غذایی سالم هستند. پس تولید افزودنی های غذایی با مواد بومی در این کرسی پژوهشی مد نظر است. به عنوان مثل استفاده از موادی مانند دانه ریحان، اسفرزه و کتیرا. در صنعت غذا هنوز آنچنان که باید این مواد جای خود را باز نکرده اند. با استفاده از آنها ترکیباتی تولید می شود که عملگرا هستند. این ترکیبات خواص گوناگونی مانند قوام دهنده و کف زا دارند.

رضوی ادامه داد: فرمول افزودنی های تولید شده با مواد بومی ترکیبی است و از هر ماده بومی با توجه به خاصیت و نقشی که دارد بهره برده می شود. اما مسئله مهم توجه به جنبه های تغذیه ای است. در این کرسی تحقیقات روی مهندسی بافت انجام می شود.

افزودنی های غذایی دنیایی گسترده دارند. اما نکته مهم تحقیقاتی که محققان کشور در این کرسی پژوهشی انجام می دهند، جایگزین کردن مواد بومی با مواد شیمیایی است. تا کنون جهت زیادی پیموده شده است و به زودی ایران نیز در زمره دارندگان این دانش و فناوری قرار می گیرد.

در گام نخست با انجام این کرسی پژوهشی دستیابی به مرجعیت علمی در این حوزه مد نظر است که به زودی محقق می شود.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 3 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 459

به "افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید