کشف ظرف های عجیب چشیدن ادرار در اتاقک مخفی 400 ساله!
به گزارش وبلاگ علیکایی، تالار قیصر (Caesars Forum) نام محوطه ای تاریخی در مرکز شهر رم است که در سال های اخیر گروهی از باستان شناسان دانمارکی و ایتالیایی مشغول حفاری و کاوش در آن بوده اند. در این محوطه باستان شناسان به آثاری از دوره های مختلف تاریخی برخورد نموده اند؛ از آثار مربوط به روم باستان گرفته تا آثاری مربوط به اوایل قرن بیستم.
به گزارش فرادید، یکی از جالب ترین آثار کشف شده در جریان این کاوش، یک مخزن زیرزمینی مهر و موم شده است که حدود 400 سال قدمت دارد. این محفظه که با آجر ساخته شده، نزدیک به سه متر عمق دارد و روی آن را با خشت و گل مسدود نموده بودند؛ بنابراین فضای درون محفظه به مدت چهار قرن از نظر ها پنهان مانده بود.
اما آنچه که درون این محفظه قرار داشت واقعا جالب توجه بود. این محفظه ظاهرا نوعی زباله دان بیمارستانی در دورۀ رنسانس بوده است که درون آن پر از انواع زباله های مربوط به فعالیت های پزشکی در آن دوران است.
پزشکان ایتالیایی در آن دوران پی برده بودند که بیماری ها می توانند به وسیله تماس مستقیم انسانی و یا به وسیله تماس افراد با اشیاء آلوده انتقال پیدا نمایند؛ بنابراین بیمارستان های آن دوره محفظه هایی مخصوص برای دور ریختن زباله های آلودۀ خودشان در نظر گرفته بودند. این نوع پروتکل ها به ویژه در زمان شیوع طاعون بسیار جدی گرفته می شد.
از جملۀ اشیائی که در این محفظۀ مهر و موم شده یافت شده است، ظرف های کوچک دارو، انواع جام های شیشه ای مخصوص طبابت و همینطور ظرف های مخصوص ادرار هستند. ظرف های ادرار برای این به کار می رفتند که پزشکان بتوانند رنگ، بو، رسوبات و حتی طعم ادرار بیمار را با دقت آنالیز نمایند. برای مثال بیماری دیابت را می شد از روی طعم شیرین ادرار (که علت آن وجود اندازه بالای گلوکز است) تشخیص داد.
ظرف های مخصوص غذا نیز در این زباله دانی پیدا شده است. بیمارستان های قرن شانزدهمی از بشقاب ها و لیوان های یک بار مصرف برای سرو غذای بیماران استفاده می کردند.
اما به غیر از این موارد، انواع مختلفی از اشیاء دیگر نیز در این محفظه پیدا شده که باستان شناسان احتمال می دهند که متعلقات شخصی بیماران بوده باشند. از جملۀ این اشیاء می توان به تعدادی مجسمۀ سفالی، مهره های تسبیح، دو آویز برنزی و تعدادی سکه اشاره نمود.
منبع: فرارو