خوراکی های دوست داشتنی که حکم سَم را برای قلب دارند
به گزارش وبلاگ علیکایی، بیماری های قلبی و عروقی یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در سراسر دنیا است بنابراین رژیم غذایی مناسب و ورزش، نقش زیادی در حفظ سلامت قلب شما دارد.
به گزارش خبرنگاران، براساس گزارش سازمان دنیای بهداشت، بیماری های قلبی عروقی سالانه حدود 17.9 میلیون نفر یعنی حدود 31 درصد از کل مرگ و میر های دنیا را به خود اختصاص می دهد.
اگرچه داشتن یک رژیم غذایی مناسب به حفظ سلامت قلب یاری می نماید، اما 9 ماده غذایی وجود دارد که به سلامت قلب شما آسیب می رساند و باید از خوردن آن ها اجتناب کنید:
نوشیدنی های شیرین
همانطور که تعیین است، افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت باید از مصرف آب میوه های شیرین، چای شیرین، قهوه شیرین، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های ورزشی خودداری نمایند بنابراین بسیاری از ما باید میزان استفاده از آب میوه، چای، قهوه یا سودا را محدود کنیم؛ زیرا این نوشیدنی های غلیظ می توانند به سرعت سطح تری گلیسیرید را در خون افزایش دهند که این چربی ها باعث سفت شدن رگ های خونی و تصلب شرایین می شوند که به نوبه خود خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
سس های فرآوری شده
به گفته کارشناسان تغذیه، سس های فرآوری شده از جمله سس گوجه فرنگی، مایونز و سس سالاد صدمات زیادی به سلامت قلب وارد می نمایند، اگر می خواهید از این نوع سس ها بهره ببرید، بهتر است در خانه درست شوند زیرا بیشتر سس های بسته بندی شده، چه شیرین و چه نمکی، مملو از شکر و نمک اضافی هستند؛ به گونه ای که یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی حاوی 3.7 گرم قند و 154.2 میلی گرم سدیم است که موجب افزایش فشار خون شده و ممکن است خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد.
غذاهای سرخ شده
چندین مطالعه، مصرف غذاهای سرخ شده، مانند سیب زمینی سرخ شده، مرغ سرخ شده و فست فودها را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط دانسته است. سرخ کردن غذاسطح کلسترول مضر را افزایش داده و نوع خوب آن را کاهش دهد.
آبنبات و میوه های خشک
آبنبات ها دارای قند اضافه شده هستند و می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند. به همین ترتیب، بسیاری از میوه های خشک نیز در محلولی از قند خیسانده می شوند تا شیرین تر شوند.
غذاهای از پیش پخته شده
اگر می خواهید قلب خود را سالم نگه دارید دلایل زیادی برای صرفنظر از غذا های از پیش پخته شده وجود دارد که یکی از مهمترین دلایل آن وجود چربی های ترانس در این نوع از غذاهاست. در سال 2015، اداره غذا و داروی ایالات متحده خاطرنشان کرد که چربی های ترانس ناامن هستند؛ زیرا تعادل کلسترول را برهم زده و منجر به مسائل قلبی عروقی می شوند.
میوه و سبزیجات کنسرو شده
این میوه ها و سبزیجات در یک محلول نمکی غوطه ور می شوند؛ خوردن مقدار زیادی سدیم می تواند موجب افزایش فشار خون شما گردد که یک عامل مهم برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود؛ در حالیکه کاهش سدیم در یک رژیم غذایی سالم برای قلب بسیار مهم است.
گوشت های فرآوری شده و چرب
گوشت های فرآوری شده (مانند بیکن، سالامی، سوسیس و کالباس، گوشت چرخ نموده، همبرگر و گوشت خرد شده خوک) علاوه بر اینکه نمک بسیار بالایی دارند، مملو از چربی های اشباع شده هستند که این امر موجب افزایش فشار خون و در نتیجه ظهور بیماری های قلبی می گردد.
منبع: خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین