ابداعی خاص در سوغاتی محبوب و شیرین مشهدی ها
به گزارش وبلاگ علیکایی، نبات از سوغاتی های معروف مشهد است که به تازگی ابداعی جالب در این سوغاتی معروف به همت مؤسسه صنایع غذایی ایجاد شده است.

ابراهیم فولادی، مجری طرح فراوری نخ نبات گفت: در فرآیند فراوری نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرارگرفتن آن در معرض حرارت می تواند باعث کاهش کیفیت متابولیت های زعفرانی آن گردد.
او، هدر رفت زعفران به جای مانده در شربت زعفران و تاثیر منفی آن در فرآیند کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مسائل فراوری نبات دانست و اضافه کرد: هنگام مصرف شاخه نبات، به جای مانده نخ پنبه ای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از نخ خوراکی زعفرانی می تواند به عنوان راه حل مسائل توضیح داده شده محسوب گردد و با این روش می توان با محافظت از ترکیبات زعفران در دما های بالای فراوری نبات، محصولی سلامت محور، مالی و مورد پسند جامعه فراوری کرد.
فولادی با بیان این که این صنعت احتیاج به حمایت دولت برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد ادامه داد: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم، ضمن ایجاد اشتغال زیاد، با جلوگیری از خام فروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش اضافه کرده و ارزآوری برای کشور را دارد.
وی در خصوص نخ خوراکی فراوری شده در این کار پژوهشی اضافه کرد: در ساختار این محصول پژوهشی - کاربردی علاوه بر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران نیز استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و می تواند در تهیه محصولات غذایی دیگر نیز استفاده گردد.
فولادی گفت: این محصول دانش بنیان مورد توجه بخش خصوصی قرارگرفته و فراوری صنعتی این محصول تازه، تنها احتیاجمند تغییراتی جزئی در تجهیزات فراوری نبات است.
خبرنگاران خراسان رضوی مشهد
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان