وردشت سمیرم، محور توسعه گردشگری عشایر اصفهان

به گزارش وبلاگ علیکایی، شهرستان سمیرم همواره در طول تاریخ از اهمیت فراوانی در حوزه فلات مرکزی ایران برخوردار بوده و محل اقامت اقوام مختلف از جمله ایل بزرگ قشقایی است.

وردشت سمیرم، محور توسعه گردشگری عشایر اصفهان

سمیرم از منظر طبیعی در امتداد رشته کوه زاگرس به سمت جنوب کشور واقع شده، به همین دلیل این شهرستان با ارتفاع بیش از 2460 متر از سطح دریا به عنوان یکی از بلندترین شهرهای ایران نیز محسوب می شود.

با این وصف قدمت این شهرستان به دلیل قرارگیری در محور ارتباطی شمال به جنوب کشور به بیش از 7 هزار سال می رسد و این در حالی است که بزرگ ترین کوه های سلسله جبال زاگرس یعنی مجموعه کوه های دنا با بیش از 4500 هزار متر ارتفاع در دشت های این شهرستان واقع شده است.

شهرستان سمیرم به دلیل قرارگیری در دامنه های سلسله جبال زاگرس دارای آب و هوای کوهستانی است به گونه ای که این شهرستان دارای زمستان های سرد و پر بارندگی و تابستان های معتدل است.

این شهرستان دارای دشت های گسترده ای است که به دلیل مطلوبیت هوا همواره سرسبز بوده و از یک سو به واسطه خوش آب و هوا بودن دارای حیات جانوری و گونه های گیاهی متنوع است و از سوی دیگر در طول تاریخ محل تردد اقوام مختلف ایرانی در محور جنوب فلات مرکزی ایران بوده است.

سمیرم میزبان 4700 خانوار عشایری

شهرستان سمیرم با توجه به موقعیت آب و هوایی و مراتع بکر و غنی، هر ساله میزبان بیش از 4700 خانوار عشایری با بیش از 500 هزار راس دام است، که این عشایر اغلب از چهار طایفه عمله، فاسیمدان، شش بلوکی و دره شوری از ایل بزرگ قشقایی هستند که به مدت پنج ماه در شهرستان سمیرم حضور دارند.

بخش اعظم این عشایر در مراتع بخش وردشت اتراق می کنند. این بخش زادگاه حکیم جهانگیر خان قشقایی است. در این بخش می توان علاوه بر بازدید از جاذبه های طبیعی، با حضور در کنار خانواده های عشایر، سیاه چادرها و یا کمپ های عشایری با سبک زندگی، آداب و رسوم، غذاهای بومی و صنایع دستی اصیل عشایر نیز آشنا شد.

با توجه به ظرفیت های بالای عشایر از منظر گردشگری، شهرستان سمیرم را می توان قطب گردشگری عشایری استان اصفهان نامید.

مرکز پرورش اسب اصیل دره شوری چاپار در ورودی بخش وردشت، روستای مهرگرد به عنوان روستای ملی صنایع دستی و بافته های داری، کمپ عشایری مروک، کمپ عشایری ایل، کمپ عشایری صولک، کمپ عشایری ایلیاد قشقایی، کمپ عشایری قره قاج در کنار چادرهای عشایری و اقامتگاه های بوم گردی از جمله مکان هایی هستند که پذیرای گردشگران در طول فصل بهار و تابستان است.

صفا و صمیمیت و دوری از زندگی شهرنشینی یک نوع آرامش خاصی در بین زندگی مردم عشایر بوجود آورده است که تجربه کردن آن برای گردشگران مشتاق بسیار لذت بخش است.

منبع: گردشبان
انتشار: 22 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1400 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 1330

به "وردشت سمیرم، محور توسعه گردشگری عشایر اصفهان" امتیاز دهید

1 کاربر به "وردشت سمیرم، محور توسعه گردشگری عشایر اصفهان" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وردشت سمیرم، محور توسعه گردشگری عشایر اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید