برترین روش نگهداری از گیاه زیپلین در خانه

به گزارش وبلاگ علیکایی، گیاه زیپلین یا موسی در گهواره یکی از گیاهان آپارتمانی مجذوب کننده است که به علت داشتن برگ های زیبا و گل های کوچکش محبوب است. با این وجود، عدم اطلاع از روش نگهداری از گیاه زیپلین به شکل درست، باعث می گردد این گیاه سریع از بین برود.

برترین روش نگهداری از گیاه زیپلین در خانه

فرم مجذوب نماینده برگ های این گیاه با ترکیب رنگ های سبز و بنفش، زیبایی چشم نوازی به آن بخشیده است و جای تعجب نیست که چرا این گیاه محبوب است. شرایط و روش نگهداری گیاه زیپلین (موسی در گهواره)، مواردی هستند که در ادامه این مقاله از وبلاگ خبرنگاران ، قصد آنالیز آن را داریم.

روش نگهداری از گیاه زیپلین یا موسی در گهواره و شرایط لازم

همان طور که گفتیم، موسی در گهواره از آن دست گیاهان آپارتمانی ست که جلوه خاصی به خانه شما می بخشد. شکوفه های سفید که بین برگ ها قرار دارند مانند یک نوزاد قنداق پیچ شده در یک گهواره هستند و برای همین این گیاه موسی در گهواره نام گرفته است. البته همان قدر که زیباست، حساس است و باید با روش نگهداری از گیاه زیپلین به شکل درست آشنا بود.

نور لازم برای موسی در گهواره

یکی از نکات مهم در خصوص روش نگهداری از گیاه زیپلین، فراهم کردن نور کافی برای آن است. موسی در گهواره به آب وهوای نسبتا گرم احتیاج دارد؛ برای همین هم به عنوان یک گیاه آپارتمانی نگهداری می گردد. این گیاهان به نور غیرمستقیم به مدت 6 تا 8 ساعت در فضای آپارتمانی و حالت نیمه سایه در فضای باز احتیاج دارند. نور مستقیم خورشید، این گیاه را به سرعت می سوزاند و رنگ های زیبای برگ را سفید می نماید.

با توجه به این نکته، یکی از مهم ترین شرایط نگهداری گیاه زیپلین، حصول اطمینان از دریافت نور غیرمستقیم به وسیله گیاه است. اگر از یک پرده نازک جهت فیلترکردن نور مستقیم خورشید برای پنجره بهره ببرید، عالی خواهد بود. بعلاوه می توانید این گیاه را در نزدیکی یک پنجره رو به جنوب یا غرب قرار دهید. این کار باعث می گردد نور بیش از حد به برگ های آن نرسد.

دما و رطوبت لازم برای موسی در گهواره

برترین روش نگهداری از گیاه زیپلین، فراهم کردن رطوبت کافی برای آن است. این گیاه معمولا در محیط مرطوب برترین رشد را دارد. بعلاوه در رطوبت حداقل 60 تا 70 درصد بیشترین شانس گلدهی را دارد.

مقدار آب مورد احتیاج برای رشد این گیاه

نکته مهم بعدی که در خصوص روش نگهداری گیاه زیپلین (موسی در گهواره) باید به آن توجه کرد، مقدار آب مورد احتیاج آن است. آبیاری این گیاه نسبتا ساده است. سطح رویی خاک را آنالیز کنید و به محض خشک بودن، آن را آبیاری کنید که حدود دو بار در هفته می گردد. در فصل زمستان این گیاه به آب کم تری احتیاج دارد. بعلاوه در آب وهوای گرم و خشک ممکن است به 3 یا 4 بار آبیاری در هفته احتیاج داشته باشد.

در واقع شرایط نگهداری گیاه زیپلین به شکل درست این است که همواره به یاد داشته باشید که این گیاه، خاک مرطوب را دوست دارد. اگر اجازه داده گردد که خاک خیلی خشک گردد، به سرعت می میرد. علاوه بر این موارد، از آب تصفیه شده برای آبیاری بهره ببرید تا اطمینان حاصل کنید که مواد معدنی و املاح در خاک تجمع پیدا نمی نمایند و باعث فرسوده شدن ریشه نمی شوند.

زمان کوددهی به این گیاه

مورد بعدی که باید در خصوص روش نگهداری این گیاه بدانید این است که به کود زیادی احتیاج ندارد. اگر از کود گیاهان آپارتمانی استفاده می کنید، در فصل تابستان این کار به صورت ماهانه باشد. بعلاوه استفاده از کود را یک یا دو ماه قبل از سرما متوقف کنید.

هرس کردن به روش درست

نکته مهم بعدی که احتیاج است در خصوص شرایط نگهداری گیاه زیپلین مورد توجه قرار گیرد، این است که موسی در گهواره معمولا به هرس احتیاجی ندارد؛ مگر زمانی که شاخه های پایینی خالی از برگ گردد. هرس کردن برگ های اضافی از قسمت بالا می تواند باعث مقداری رشد برگ از پایین ساقه گردد. به عنوان یک تاکتیک در روش نگهداری از گیاه زیپلین، نباید بیش از 10 درصد این گیاه را در یک بازه زمانی هرس کنید.

سوالات پرتکرار شما درباره گیاه زیپلین

حالا که در خصوص روش های نگهداری این گیاه آپارتمانی صحبت شد، به چند مورد از سوالات متداول در خصوص مسائل و مشکلاتی که متوجه آن است پاسخ می دهیم.

چرا برگ های گیاه زیپلین یا موسی در گهواره بی رنگ می شوند؟

روش نگهداری گیاه زیپلین (موسی در گهواره) به شکل درست، در گرو آبیاری به موقع است. آبیاری بیش از حد این گیاه باعث می گردد که رنگ خود را از دست دهد و برگ ها بریزند. برگ ها ممکن است در اثر آب زیاد زرد یا بی رنگ شوند یا از نوک بمیرند؛ حتی بدون این که خشک به نظر برسند. در واقع این امر نشان دهنده پوسیدگی ریشه ناشی از آبیاری زیاد است.

چرا برگ های گیاه زیپلین قهوه ای می شوند؟

اگر این گیاه آب کافی دریافت نکند، برگ ها می ریزند و قهوه ای می شوند. اگر رطوبت هوا هم کم باشد، برگ ها قهوه ای می شوند. چنان چه برگ های گیاه شما افتاده است، احتمالا روش نگهداری از گیاه زیپلین درست نبوده است. اگر آب در دستتان است، زمین نگذارید و دفعات آبیاری را افزایش دهید.

آیا گیاه زیپلین سمی است؟

موسی در گهواره به دلیل سمی بودنش، گیاه خوراکی یا دارویی نیست؛ در اصل به خاطر ارزش تزئینی اش استفاده می گردد. با توجه به این نکته، برای انسان و حیوانات خانگی سمی است. در تماس با پوست می تواند باعث درماتیت گردد و بسیار تحریک نماینده است.

اگر حیوانات خانگی یا بچه ها، یک برگ از آن را بخورند، به فوریت های پزشکی احتیاج خواهند داشت. با توجه به این نکته، مهم ترین مورد راجع به شرایط نگهداری گیاه زیپلین این است که آن را دور از دسترس افراد کنجکاو نگه دارید و هنگام دست زدن به آن از دستکش بهره ببرید.

چرا موسی در گهواره گل نمیده؟

نور غیرمستقیم، اما کافی برای حداقل هشت ساعت در روز، بزرگ ترین احتیاج این گیاه برای گلدهی است. بعلاوه نگهداری موسی در گهواره در نور مناسب، دلیل اصلی برای داشتن برگ هایی با رنگ مجذوب نماینده است.

دلیل دراز شدن گل موسی در گهواره چیست؟

تخمین زده شده است که این گیاه تا 25 سال عمر مفید دارد. اگر روش نگهداری از گیاه زیپلین به شکل درست باشد، در محیط آپارتمانی حدود 10 سال عمر دارد. چنان چه شاهد درازشدن گل زیپلین خود بودید؛ نشانه سرانجام عمر آن است و می توان به عنوان منبع تکثیر از آن استفاده کرد.

روش قلمه زدن زیپلین در آب چگونه است؟

قلمه زدن یکی از روش های ایده آل برای تکثیر گیاه موسی در گهواره است. برای این کار، باید ساقه جوان از محل اتصال به ریشه جدا گردد و بعد در آب قرار گیرد. برترین فصل برای این کار بهار و تابستان است و بعد از ریشه زدن باید فورا در خاک کاشته گردد.

نکات مهم در خصوص روش نگهداری از گیاه زیپلین

  • یک خاک سست با زهکشی خوب که بتواند رطوبت را حفظ کند، برترین خاک برای زیپلین است. این خاک به وسیله مخلوط مناسب پیت ماس و بعضی مواد آلی دیگر به دست می آید.
  • این گیاه تا حدود 30 سانتی متر رشد می نماید و از رشد بسیار کندی برخوردار است؛ پس نگران آن نباشید.
  • گیاه موسی در گهواره را می توان به راحتی از راه قلمه یا دانه پرورش داد.
  • این گیاه بسیار مقاوم است، اگرچه سرما را دوست ندارد.
  • شیره گیاه موسی در گهواره می تواند باعث حس گزش روی پوست گردد؛ لذا بهتر است در صورت تماس با آن سریعا پوست را با آب سرد بشویید.

شما هم تجربه نگهداری و پرورش این گیاه را در خانه داشته اید؟ آفات و مسائلی را که مانع رشد آن می شوند می شناسید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، تجربیات خود را در خصوص روش نگهداری از گیاه زیپلین در بخش نظرات با دیگر کاربران سایت خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: alikaee.ir شناسه مطلب: 2135

به "برترین روش نگهداری از گیاه زیپلین در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روش نگهداری از گیاه زیپلین در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید